Οι έφηβοι «ξεσπάθωσαν» στο Πρωτάθλημα Νέων

Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξιφασκίας Νέων –20 χρόνων τα μετάλλια στα ατομικά πήραν έφηβοι και νεάνιδες έως 17 χρόνων.

Στη σπάθη πρώτευσαν ο Ρομπέρτο Ντάβολι και η Αριάννα Σακελλαρίου και οι δύο της ΑΕΚ. Στο ξίφος ασκήσεως, ο Θοδωρής Νάκης (Αθηναϊκός) πήρε τον τίτλο για 4η φορά και η 15χρονη Κατερίνα Κοντοχριστοπούλου (ΑΟΞ Αιγάλεω) για 3η συνεχόμενη χρονιά σε Νεάνιδες –17 και Νέες –20 . Στο ξίφος μονομαχίας, πρώτευσαν ο Γιώργος Στέφος (ΠΓΣ) και η Γεωργία Αθανασίου (ΟΞΙΦ).

Αναλυτικά στην σπάθη ο Ντάβολι νίκησε τον Γιακουμάτο

(Εκπ. Κωστέα) 15-7 στον τελικό. Τα χάλκινα μετάλλια πήραν οι Δρούκας Τ. (ΠΓΣ) και Μπούκας (Αθ. Λέσχη). Η Σακελλαρίου επικράτησε της Δήμκου 15-10 στον τελικό. Την τρίτη θέση μοιράστηκαν οι Γκουντούρα (ΑΕΚ) και Γκοτζαμάνη (Αθ. Λέσχη).

Στο ξίφος ασκήσεως ο Νάκης (Αθηναϊκός) νίκησε στον τελικό τον Μπουρουλίδη (Μ. Αλέξ. Κορδελιού) με 15-8 και 3οι είναι οι Ηλιάδης Ι. (ΟΞΙΦ) και Κοντοχριστόπουλος (ΑΟΞ Αιγάλεω). Η Koντοχριστοπούλου πήρε τον τίτλο με 12-3 επί της Στεφανή (ΑΟΞ Αιγάλεω) 12-3 στον τελικό και τρίτες είναι οι Στάντσιου (ΑΣΑΟ) και Πετροπούλου (ΠΓΣ).

Ο τίτλος στο ξίφος μονομαχίας πήγε στον Στέφο (ΠΓΣ) που νίκησε τον Μητρούσια (Οδυσ. Χαλανδρίου) με 15-6 στον τελικό. Τρίτοι είναι οι Λουκάς (Ηλυσιακός) και Μέξης (Οδυσ. Χαλανδρίου). Πρωταθλήτρια στέφθηκε η Aθανασίου (ΟΞΙΦ) με 15-12 επί της Κοκκινίδου (ΟΞΙΦ) 15-12 στον τελικό και τρίτες είναι οι Κοκκότη (ΠΓΣ) και Παπαδοπούλου (Μακ. Λέσχη).

Οι πανελληνιονίκες ομάδες Νέων στα ομαδικά:

Ξίφος ασκήσεως Νέων ανδρών: Αθηναϊκός (Στάντσιος, Νάκης, Χολέβας, Βασιλάκης), 2ος ΟΞΙΦ, 3ος ΑΟΞ Αιγάλεω.

Ξίφος ασκήσεως Νέων γυναικών: ΑΟΞ Αιγάλεω (Κοντοχριστοπούλου, Σουλίου, Στεφανή, Χαλδαίου), 2ος ΟΞΙΦ, 3η ΛΟ Αιγάλεω.

Σπάθη Νέων ανδρών: Eκπ. Κωστέα/Γείτονα (Γιακουμάτος, Ποτού, Κωστάκης), 2η Αθην. Λέσχη, 3ος Πανελλήνιος.

Σπάθη Νέων γυναικών: AEK (Χούρι, Γκουντούρα, Σακελλαρίου, Ποτού), 2ος Πανελλήνιος, 3η ΓΕ Φλώρινας.

Ξίφος μονομαχίας Νέων ανδρών: Πανελλήνιος (Καρακόλης, Στέφος, Λειβαδάρος, Σουρβάς), 2ος ΟΞΙΦ, 3ος Οδυσσέας Χαλανδρίου.

Ξίφος μονομαχίας Νέων γυναικών: Οδυσσέας Χαλανδρίου (Μποτονάκη, Κουτσούκου, Παναγιωτακοπούλου, Μαντζάνα), 2ος ΟΞΙΦ, 3η Μακεδ. Λέσχη.

Keywords
Τυχαία Θέματα