Οι ομάδες της περιφέρειας κρίνουν την πρωτιά!

Έχει μια ιδιαιτερότητα η φετινή αγωνιστική περίοδος κι όπως ήρθαν τα πράγματα οι ομάδες της περιφέρειας (οι «επαρχιακές» όπως τις λέμε... λαϊκά) έχουν δυναμική παρουσία...

Η εξέλιξη δε είναι τέτοια ώστε «ισχυροποιείται» αυτό που αναφέρουμε. Η πρωτιά στη βαθμολογία της κανονικής περιόδου θα κριθεί από ομάδες της περιφέρειας! Είναι εμφανές από τον εξής συνδυασμό: Η νίκη της Καβάλας επί του Παναθηναϊκού στον πρώτο γύρο και ο επικείμενος αγώνας του Ολυμπιακού

στη Ρόδο με τον Κολοσσό.

Η Καβάλα είχε κάνει το μεγάλο «μπαμ» του πρωταθλήματος στον πρώτο γύρο όταν νίκησε τον Παναθηναϊκό με 74-70 στην Καλαμίτσα. Μία εβδομάδα μετά τη νίκη των «πράσινων» στο ΟΑΚΑ στο ντέρμπι των «αιωνίων».

Ο Κολοσσός έχει ηττηθεί μέχρι στιγμής στην έδρα του μόνο από τον Παναθηναϊκό (κι όχι εύκολα μάλιστα). Οι άλλες δύο ήττες που έχει κάνει είναι στο ΣΕΦ από τον Ολυμπιακό (επίσης δεν ήταν άνετη η επικράτηση των «ερυθρόλευκων») και στη Νέα Σμύρνη από τον Πανιώνιο, στο μόνο κακό φετινό παιχνίδι της ομάδας του Βασίλη Φραγκιά. Ο Κολοσσός έχει «κάτσει» για τα καλά στην 3η θέση και φαίνεται διατεθειμένος να μην το κουνήσει... ρούπι!

Εφόσον ο Ολυμπιακός περάσει από τη Ρόδο τότε δε χάνει την πρωτιά και το αβαντάζ. Στην περίπτωση αυτή το κακό για τους «πράσινους» θα έχει γίνει στην Καβάλα και όχι στο Φάληρο!

Εφόσον ο Κολοσσός νικήσει (για πρώτη φορά στην ιστορία του, 0-15 είναι το «σκορ» στις μεταξύ τους αναμετρήσεις) τον Ολυμπιακό, τότε ο Παναθηναϊκός θα «πατήσει» κορυφή και θα έχει το πλεονέκτημα απέναντι στον Ολυμπιακό στην ισοβαθμία καθώς υπερτερεί στα μεταξύ τους ματς. Και σ' αυτή την περίπτωση ομάδα της περιφέρειας (όπως στην προηγούμενη με την Καβάλα, θα είναι ο Κολοσσός αυτή τη φορά) θα έχει κρίνει την πρωτιά. Βεβαίως ο Παναθηναϊκός έχει ένα ματς- παγίδα, στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο μετά από μερικές εβδομάδες.

Ας δούμε όμως τι έχει γίνει φέτος με τις ομάδες της περιφέρειας: Ο Κολοσσός βρίσκεται στην 3η θέση, η Καβάλα στην 5η, το Ρέθυμνο στην 6η και ο ΚΑΟΔ στην 8η (ισόβαθμος με Άρη και Ηλυσιακό). Στην πρώτη εξάδα του πρωταθλήματος έχουμε τρεις ομάδες από την περιφέρεια και στην πρώτη οχτάδα και τις τέσσερις!

Λέτε να δούμε φέτος πλέι οφ με τέσσερις ομάδες στην περιφέρεια; Λέτε να έχουμε ημιτελικούς πλέι οφ με τουλάχιστον μια ομάδα από την περιφέρεια, για πρώτη φορά στα χρονικά; Καθόλου απίθανο δεν είναι αυτό το σενάριο!

Προσέξτε και κάποια άλλα ζητήματα: Από τη 18η αγωνιστική ο Κολοσσός απέχει μία νίκη από το να ισοφαρίσει το καλύτερο ρεκόρ της ιστορίας του (14 νίκες την περίοδο 2009-2010) ενώ έχει ισοφαρίσει το ρεκόρ που είχε η Ολύμπια Λάρισας με περισσότερες εκτός έδρας νίκες (6) που έχει κάνει ποτέ ομάδα της περιφέρειας.

Η Καβάλα οδεύει προς δεύτερη συνεχόμενη συμμετοχή σε πλέι οφ κι έχει ήδη νικήσει τον Παναθηναϊκό!

Το Ρέθυμνο έχει ήδη ισοφαρίσει, από τη 18η αγωνιστική, το ρεκόρ που είχε στην «παρθενική» του παρουσία στην Α1 (9 νίκες) την περίοδο 2007-2008 και μόνο αν «αυτοκτονήσει» θα χάσει την είσοδο στα πλέ

Keywords
Τυχαία Θέματα