Οι «προδότες» των Clasico

Συνολικά 33 παίκτες είχαν το… θάρρος και την τιμή παράλληλα, να φορέσουν τις φανέλες, τόσο της Μπαρτσελόνα, όσο και της Ρεάλ Μαδρίτης, και το Onsports σας παρουσιάζει τους «προδότες» των Clasico.

H διαδρομή Βαρκελώνη - Μαδρίτη και… αντίστροφα, ξεκίνησε το 1902, όταν ο Αλφόνσο Αλμπενίθ αποφάσισε να αφήσει την Μπαρτσελόνα για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μια κίνηση η οποία δεν ξεσήκωσε τόσες… διαμαρτυρίες, καθώς τα πράγματα ήταν τότε πιο ήρεμα…

Η Μπαρτσελόνα, τρία χρόνια αργότερα, πήρε την ρεβάνς,

αποκτώντας τον Λουτσιάνο Λιθαράγκα, ενώ την επόμενη σεζόν, ο πρώτος ξένος που αλλάζει φανέλα, γίνεται ο Τσαρλς Γουάλας, ο οποίος άφησε τους «μπλαουγκράνα» για χάρη της «βασίλισσας».

Το 1906 ακόμη ένας παίκτης άφησε την Βαρκελώνη για την Ρεάλ, και αυτός δεν ήταν άλλος από τον Χοσέ Κιράντε, ενώ για μια πενταετία υπήρχε κατάπαυση του… πυρός, με την «βασίλισσα» να παίρνει ακόμη έναν παίκτη από το «Καμπ Νου», τον Αρσένιο Κομαμάλα, κάτι το οποίο επαναλήφθηκε και με τον Πολωνό, Βάλτερ Ροσίτσκι!

Πρέπει να φτάσουμε στο 1930, για να βρούμε τον πρώτο «προδότη» από… σπόντα. Ο Ρικάρντο Ζαμόρα, άφησε την Μπαρτσελόνα για την Εσπανιόλ, από όπου τον απέκτησε η Ρεάλ Μαδρίτης, ενώ το πρώτο πραγματικά «ηχηρό» όνομα που φτάνει στην ισπανική πρωτεύουσα από την Καταλωνία, είναι ο Τζοσέπ Σαμιτιέτ, ο οποίος το 1932, τσακώθηκε με τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», με αποτέλεσμα να πάει στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου».

Το 1939, ο Ιλάριο πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα από την Βαλένθια, ωστόσο είχε προλάβει πιο πριν να φορέσει την φανέλα και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Πρέπει να πάμε 11 χρόνια μπροστά, για να βρούμε τον Αλφόνσο Ναβάρο, ο οποίος άφησε την Μπαρτσελόνα για χάρη της Ρεάλ Μαδρίτης, κάτι το οποίο έπραξε και ο Γιούστο Τεχάδα το 1961, δείχνοντας πως οι «μερένχες» έπαιρναν παίκτες από τους «μισητούς» αντιπάλους τους, όποτε τούς δινόταν η ευκαιρία.

Η Μπαρτσελόνα, την ίδια χρονιά, απέκτησε τον Χέσους Μαρία Περέδα, από την Βαγιαδολίδ, όμως το παρελθόν του Ισπανού συνδεόταν με την Μαδρίτη…

Η… αρπαγή από την Καταλωνία, συνεχίστηκε για την Ρεάλ, με τον Βραζιλιάνο Εβαρίστο, να φτάνει το 1962 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», κάτι το οποίο έκανε τρία χρόνια αργότερα ο Φερνάντ Γκοβιαέρτς, με την Μπαρτσελόνα ωστόσο να παίρνει την… ρεβάνς, αποκτώντας τον Γάλλο Λουσιέν Μίλερ από την «βασίλισσα».

Το 1980, ο Λορένθο Αμαδόρ, αφήνει την Χέρκουλες για την Μπαρτσελόνα, ωστόσο πιο πριν είχε προλάβει να φορέσει την φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο μεγάλος Γερμανός άσος, Μπερντ Σούστερ, αποφάσισε το 1988 να αφήσει το «Καμπ Νου» για το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου», με τον Λουίς Μίγια να τον μιμείται δυο χρόνια αργότερα και να αφήνει τους «μπλαουγκράνα» για χάρη της… βασίλισσας!

Πολύ ενδιαφέρουσα ήταν και η μεταγραφή του Γκεόργκε Χάτζι, ο οποίος το 1990, αποκτήθηκε από την Ρεάλ, ωστόσο δεν κατάφερε στην διετή παρουσία του να καταφέρει κάτι στο «Μπερναμπέου», αποχωρώντας για την Μπρέσια. Ωστόσο, το 1994, πήρε μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα, παραμένοντας μ

Keywords
Τυχαία Θέματα