Όλα για το Champions Greek!

Ο Ολυμπιακός συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις που έχει κάνει από το ξεκίνημα των φετινών του υποχρεώσεων στον όμιλο του Champions League, αυτή τη φορά πήρε και το αποτέλεσμα που έψαχνε. Η νίκη στο «Βελοντρόμ», του επιτρέπει να διεκδικεί πλέον με αυξημένες πιθανότητες την πρόκριση στους «16» καλύτερους της Ευρώπης, αλλά…

Ο Βαλβέρδε

θέλοντας να διώξει το άγχος από τους παίκτες του, ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής ότι «στόχος μας είναι το πρωτάθλημα και η Ευρώπη, η διασκέδασή μας»! Λογικό είναι να δηλώνει κάτι τέτοιο ο προπονητής, από τη στιγμή που σκέφτεται ρεαλιστικά και γνωρίζει πως η ομάδα του κάποια στιγμή θα «πιάσει» το ταβάνι της ευρωπαϊκής της περιπέτειας.

Κάποιοι πανηγύρισαν με τη νίκη του Ολυμπιακού στη Γαλλία, όχι επειδή είναι φίλοι της ομάδας• το αντίθετο! Άλλη ομάδα υποστηρίζουν και φοράει… πράσινα! Κι αυτό γιατί γνωρίζουν και είναι γεγονός, πως τα τρία παιχνίδια στα οποία οι «ερυθρόλευκοι» άφησαν βαθμούς φέτος στο πρωτάθλημα ήταν πριν ή μετά από αναμετρήσεις για το «UCL».

Προσδοκούν, λοιπόν, ότι κάτι ανάλογο θα γίνει και στη συνέχεια, άρα οι ελπίδες για πρωτάθλημα από τον Φερέιρα και τους παίκτες του, θα αυξηθούν σημαντικά. Αυτός είναι και ο λόγος που στον Ολυμπιακό εδώ κι ένα τριήμερο ένα πράγμα λένε: «Ποια… Άρσεναλ και ποια πρόκριση; Τώρα όλα για τη νίκη με Αστέρα, Δόξα και Παναιτωλικό», τρία παιχνίδια τα οποία, μάλιστα, διεξάγονται μέσα σε διάστημα μιας εβδομάδας!

Η κόπωση θα είναι μεγάλη, η ταλαιπωρία ακόμη μεγαλύτερη και ο κίνδυνος για νέες απώλειες αυξημένος, αν δεν είναι άπαντες στην τσίτα. Ειδικά από τη στιγμή που τα προβλήματα απουσιών σημαντικών ποδοσφαιριστών όπως ο Ιμπαγάσα, ο Μακούν και ο Ορμπάιθ, παραμένουν ενόψει του αγώνα στην Τρίπολη.

Πως πρέπει να αντιμετωπίσει αυτά τα διαδοχικά εμπόδια ο Ολυμπιακός χωρίς να σκοντάψει ξανά; Μα με απόλυτη αφοσίωση στο στόχο! Πλέον δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για... θέαμα, ούτε για «τριγωνάκια», ούτε για… τακουνάκια! Η υψηλή τεχνική δεν «χωράει» στα παιχνίδια που ακολουθούν, παρά μόνο η απόλυτη προσήλωση στο στόχο. Ούτε ένας χαμένος βαθμός!

Μπορεί ο Ολυμπιακός να πάρει και τα τρία παιχνίδια που έχει μπροστά του, έστω και στο γκολ; Μπορεί να βάλει τους 9 βαθμούς στο σακούλι, ακόμη κι αν δεν θέλξει με την απόδοσή του; Δεν υπάρχει περιθώρια για την παραμικρή απώλεια, όπως δεν θα υπάρξει και μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη, με τις εβδομάδες γεμάτες από δύο ματς η καθεμία, λόγω των εμβόλιμων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, αλλά και των υποχρεώσεων στο Κύπελλο.

Τώρα θα φανεί πόσο καλά μπορούν να κρατήσουν οι Πειραιώτες δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη και πόσο… διψούν για ακόμη ένα πρωτάθλημα. Όλα από τη δική τους απόδοση θα εξαρτηθούν, εκτός κι αν κάποιος νομίζει ότι ο ΠΑΟ θα πάει… τρένο μέχρι το φινάλε.

Απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο, λοιπόν, στη συγκομιδή χωρίς βαθμολογικές απώλειες και στην… ουσία! Όλα τα άλλα στην παρούσα φάση, είναι περιττά. Σε τελική ανάλυση, κανείς δεν θα θυμάται στο τέλος της χρονιάς πόσο καλά

Keywords
Τυχαία Θέματα