Ονειρεμένοι Τελικοί...

Πιθανότατα επειδή έχω αρχίσει και... γερνάω να υποστήριζα τους δύο ηττημένους στους τελικούς των περιφερειών στο ΝΒΑ. Τόσο στη Δύση, όπου οι Σπερς προκαλούσαν συγκίνηση σε μιά από τις τελευταίες τους παραστάσεις (με το υπάρχον ρόστερ) στο ΝΒΑ όσο και στην Ανατολή όπου ήταν παρόμοια τα συναισθήματα για τους Σέλτικς.

Το αποτέλεσμα πάντως ήταν μάλλον περισσότερο «ενθαρρυντικό» σε ό,τι αφορά στο θέαμα και στο ρυθμό που θέλουμε να παρακολουθήσουμε στους Τελικούς του ΝΒΑ.

Η Οκλαχόμα και το Μαϊάμι θα διεκδικήσουν το τρόπαιο. Με λίγα λόγια μιλάμε για μιά... ονειρεμένη, από κάθε άποψη, σειρά Τελικών.

Από τη μία η Οκλαχόμα, που πρεσβεύει την ανερχόμενη δύναμη στο ΝΒΑ κι αναμφισβήτητα έχει όλες τις προϋποθέσεις προκειμένου να δημιουργήσει δυναστεία.

Από την άλλη το Μαϊάμι που από τη στιγμή της δημιουργίας της «Big Three» (Λεμπρόν- Ουέιντ- Μπος) έχει όλα τα βλέμματα στραμένα επάνω του με τα... κοράκια να περιμένουν την πιθανή αποτυχία (απώλεια τίτλου) για να "κράξουν" πολύ περισσότερο τον King James.

Πάντως, επιμένω πως σε ό,τι έχει να κάνει με το θέαμα, με το ρυθμό του αγώνα και γενικά με το... μπάσκετ που μας αρέσει το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι το καλύτερο που θα μπορούσε να μας τύχει. Πέρα από κάθε «συναίσθημα» ή... συμπάθεια, η εκτίμησή μου είναι ότι οι Τελικοί που έρχονται (ξημερώματα Τετάρτης η έναρξη) θα μας αποζημιώσουν και κυρίως θα μας υποχρεώσουν να... ξημερωθούμε.

Η Οκλαχόμα παρουσίασε τη δική της Big Three με τον Κέβιν Ντουράντ, τον Ράσελ Ουέστμπρουκ και τον Τζέιμς Χάρντεν αλλά και με τον εξαιρετικό αμυντικό σέντερ, Ιμπάκα, να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια.

Ο Ντουράντ θεωρείται από πολλούς ως το νούμερο 1 στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Στη σειρά των τελικών της Δυτικής Περιφέρειας, όπου η Θάντερ πέτυχε 4 συνεχόμενες νίκες για να ανατρέψει το 0-2 με το οποίο προηγήθηκαν οι Σπερς, είχε κατά μέσο όρο 29,5 πόντους- 7,5 ριμπάουντ- 5,3 ασίστ- 1,7 κλεψίματα και 1,5 τάπες ανεβάζοντας σημαντικά και τα ποσοστά του από την κανονική περίοδο (από το 49,6% βρέθηκε στο 53,2%).

Ο Ουέστμπρουκ είχε 18,2 πόντους- 7,3 ασίστ- 5,8 ριμπάουντ και κυρίως βρέθηκε στο 40% στα τρίποντα (από το 31,6% της κανονικής περιόδου) στους τελικούς της Δύσης. Στην ίδια φάση ο Χάρντεν σούταρε με 60% στα τρίποντα και είχε 18,5 πόντους- 5,5 ριμπάουντ και 3,7 ασίστ ανεβάζοντας σημαντικά τους αριθμούς του.

Το Μαϊάμι έχει φυσικά τον Λεμπρόν Τζέιμς... Τον άνθρωπο που σε δύο do or die παιχνίδια της Χιτ (όταν οι Σέλτικς προηγήθηκαν με 2-3 και είχαν το 6ο ματς στην έδρα τους) ανέλαβε δράση. Με 45 πόντους- 15 ριμπάουντ και 5 ασίστ οδήγησε το Μαϊάμι στο 3-3 και με 31 πόντους- 12 ριμπάουντ στο 7ο ματς έδωσε στην ομάδα του το εισιτήριο για τον τελικό. Ο Λεμπρόν είχε στους τελικούς της Ανατολής κατά μέσο όρο 33,6 πόντους- 11 ριμπάουντ- 3,9 ασίστ και ειδικά στα δύο τελευταία ματς «έγραψε» κατά μέσο όρο 38 πόντους- 13,5 ριμπάουντ και 3,5 ασίστ.

Ο Ντουέιν Ουέιντ με 21,4 πόντους- 5,7 ριμπάουντ- 4,9 ασίστ στη σειρά
Keywords
Τυχαία Θέματα