Το «αγκάθι» Νταμιέν Πλεσί

Ραντεβού με τον Δημήτρη Γόντικα είχε ο Νταμιέν Πλεσί. Διαβάστε τις προοπτικές για τον παίχτη αλλά και τι προηγήθηκε για να φτάσουμε στη σημερινή κατάντια...

Δύο εκατομμύρια ευρώ, παρά κάτι ψιλά, έχει στοιχίσει μέχρι στιγμής ένας ποδοσφαιριστής που δεν έχει αγγίξει μπάλα! Ο λόγος για τον Νταμιέν Πλεσί που σήμερα πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ενημέρωσε πως αποτελεί παρελθόν από την Ντονκάστερ.

Ο αμυντικός μέσος που δεν έχει προσφέρει
απολύτως τίποτα παρά μόνο χρέη στον Παναθηναϊκό είναι από τους παίχτες που αποκτήθηκαν από την απίθανη διοίκηση Κωνσταντόπουλου. Τότε που ο Γιάννης Βαρδινογιάννης διαλαλούσε πως η ομάδα «χρεοκοπεί», αλλά ταυτόχρονα έπαιρνε δάνεια (από τη δική του τράπεζα Πειραιώς) για να πραγματοποιήσει μεταγραφές πανάκριβων συμβολαίων (Πλεσί, Γκοβού, Λουίς Γκαρσία, Φερνάντεζ).

Τα εκπληκτικά deal συνεχίστηκαν από τον Δημήτρη Γόντικα που έστειλε τον παίχτη στην Αγγλία και την Ντονκάστερ, συμφωνώντας το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου του Γάλλου να το πληρώνει ο Παναθηναϊκός!

Μερικές αλήθειες είναι καλό να γράφονται και να μην ξεχνιούνται, ωστέ να επαναλαμβάνονται συνεχώς τα ίδια λάθη.

Αν οι επιλογές της διετίας της πολυμετοχικότητας χαρακτηρίστηκαν από μερίδα του Τύπου ως κακοδιαχείριση, ο Νταμιέν Πλεσί πώς πρέπει να χαρακτηριστεί; Το Greenzone αποκαλύπτει πόσα επίσημα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει παίξει ο Γάλλος σε όλη την επαγγελματική του καριέρα: 3 με τη φανέλα της Λίβερπουλ, 4 με το Τριφύλλι στο στήθος, 0 παιχνίδια με την Ντονκάστερ! 7 παιχνίδια πρωταθλήματος σε όλη την καριέρα.

Για αυτόν τον ποδοσφαιριστή ο Παναθηναϊκός έδωσε 800.000 ευρώ και δαπανάει κάθε χρόνο 600.000 μικτά για το συμβόλαιό του!

Ο Δημήτρης Γόντικας ζήτησε σήμερα (10/6) από τον ποδοσφαιριστή να βρει ομάδα, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Ζεσουάλδο Φερέιρα. Από την μεριά του ο Πλεσί ανέφερε ότι αν δεν μπορέσει να βρει νέο σύλλογο, σκοπεύει να εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το συμβόλαιό του.

Θεωρείται σίγουρο πως είτε βρεθεί νέα στέγη για τον παίχτη, είτε μείνει με μειωμένες αποδοχές, ο ζημιωμένος θα είναι ο Παναθηναϊκός. Εξυπακούεται πως για ποδοσφαιριστή που έχει φτάσει το 24ο έτος της ηλικίας του, χωρίς καν να έχει μία γεμάτη σεζόν στο βιογραφικό του δεν υπάρχει ούτε ένας σύλλογος που θα δώσει αξιόλογο ποσό για να τον αποκτήσει. Κανένας πλην του Παναθηναϊκού του μεγαλομέτοχου Γιάννη Βαρδινογιάννη…
Keywords
Τυχαία Θέματα