Παπανικολάου: «Ο Παναθηναϊκός θα αντιδράσει»

Την επιστροφή του Παναθηναϊκού, μετά το 1-0 του Ολυμπιακού στη σειρά των τελικών της Α1, περιμένει ο Δημήτρης Παπανικολάου.

Ωστόσο, ο παλαίμαχος άσος που έχει αγωνιστεί σε αμφότερες τις ομάδες δεν βλέπει κάποια από τις δύο να έχει το προβάδισμα, θεωρώντας 50-50 τις πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου. Αναλυτικά η συνέντευξη του Δημήτρη Παπανικολάου στο Ρέθυμνο ΣΠΟΡ FM 103.3...

-Πώς

βλέπετε τη σειρά των τελικών μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, μετά το πρώτο μεταξύ τους ματς;
«Νομίζω πως έχει κάνει ο Ολυμπιακός το πρώτο βήμα μετά τη νίκη του, έχοντας και το πλεονέκτημα έδρας. Ακόμα όμως η σειρά των τελικών είναι στο 50-50, γιατί ο Παναθηναϊκός είναι μια έμπειρη ομάδα, που θα αντιδράσει σίγουρα. Οι παίκτες του έχουν κερδίσει πολλούς τίτλους, έχουν εγωισμό μέσα τους και έχουν ζήσει ξανά παρόμοιες καταστάσεις και για αυτό το λόγο είναι όλα ανοικτά ακόμα».

-Αναφορικά με την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου από τον Ολυμπιακό, το περιμένατε;
«Ομάδες σαν τον Ολυμπιακό και το Παναθηναϊκό είναι φτιαγμένες να παίζουν την άνοιξη, για να κερδίζουν συγκεκριμένα παιχνίδια. Δε τους νοιάζει να κερδίζουν όλο το χρόνο παρά μόνο τα βασικά παιχνίδια κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Ολυμπιακός έκανε δύο αλλαγές του Ντόρσεϊ και του Λο που βοήθησαν πάρα πολύ, συν του ότι μιλάμε για μια καινούργια ομάδα που όσο περνάει ο καιρός θα αγωνίζεται σαφώς καλύτερα. Είναι μια ομάδα ενέργειας ο Ολυμπιακός και για αυτό το λόγο έχει πολλές μεταπτώσεις στην απόδοσή του, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερη ομάδα στο 5 εναντίον 5.

Ο Ολυμπιακός έχει παίκτες με πάρα πολύ ενέργεια πολύ καλά γυμνασμένους που έχουν μεγάλη εκρηκτικότητα και ενθουσιασμό στο παιχνίδι τους. Κανείς δε περίμενε να φτάσει στη κορυφή της Ευρώπης. Αυτά είναι όμως τα παράδοξα του μπάσκετ. Γιατί ο Παναθηναϊκός όντας καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με τη ΤΣΣΚΑ στο τέλος ηττήθηκε, ενώ ο Ολυμπιακός όντας χειρότερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού κέρδισε στο τέλος. Τα έχει αυτά ο αθλητισμός, αλλά το ευτύχημα είναι ότι πήγε για δεύτερη συνεχή χρονιά σε ελληνικά χέρια το κύπελλο Ευρώπης».

-Μεγαλύτερη αξία στη νίκη του Ολυμπιακού δίνει αυτή η ανατροπή από το -19 ή το βάρος της φανέλας του αντιπάλου;
«Βασικά μιλάμε για τελικό οπότε μόνο και μόνο το να φτάσεις σε ένα Final 4 είναι από μόνο του μια επιτυχία πόσο μάλλον όταν φτάνεις στο τελικό και κατακτάς το βαρύτιμο αυτό τρόπαιο. Το θετικό είναι ότι παρά τη μείωση των μπάτζετ των δύο ελληνικών ομάδων σε σχέση με τις άλλες ομάδες είχαμε διπλή εκπροσώπηση και η μία εκ των δύο κατάφερε και το σήκωσε. Για την ανατροπή του -19, δε πιστεύω ότι κανείς πίστευε πως εκείνη τη στιγμή ο Ολυμπιακός θα κέρδιζε αλλά, είπαμε, έτσι είναι ο Ολυμπιακός και ευτυχώς για μας».

-Βλέπετε κάποια κοινά στοιχεία της τωρινής ομάδας του Ολυμπιακού με εκείνη που κατέκτησε το 1997 το Ευρωπαϊκό, το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας;
«Λίγα κοινά στοιχεία υπάρχουν. Υπάρχουν κάποιες διαφορές. Εκείνη η ομάδα τότε, ήταν φτιαγμένη από έμπε

Keywords
Τυχαία Θέματα