Πετράκης: «Στα Χανιά υπάρχει δυναμική»

Οι βάσεις για να προχωρήσει ο ΑΟΧ και να φτάσει πιο ψηλά υπάρχουν σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Γιάννης Πετράκης σε ραδιοφωνικό σταθμό του Ηρακλείου.

Ο τεχνικός των «μπλε» με δηλώσεις του στον athletic radio 104,2, αφού μίλησε για το ντέρμπι του ΟΦΗ με τον Εργοτέλη και τα προσεχή ματς των ομάδων στην Super League

με ΠΑΟΚ και Άρη αντίστοιχα, αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια που γίνεται στον ΑΟΧ:

«Στα Χανιά γίνεται μια σπουδαία προσπάθεια. Οικονομικές δυσκολίες έχουμε, όπως υπάρχουν παντού. Έχουμε φτιάξει μια ομάδα με χαμηλό μέσο όρο ηλικίας και πολλά παιδιά που είναι κάτω των 22 ετών. Μας λείπει η εμπειρία, αλλά θα το παλέψουμε. Υπάρχει ταλέντο και μια καλή βάση για τα επόμενα χρόνια. Η ομάδα μπορεί να προχωρήσει. Στα Χανιά υπάρχει δυναμική. Ο στόχος είναι να κάνουμε μια καλή ομάδα και όσο πιο ψηλά μπορούμε. Αυτός είναι ο στόχος. Η ομάδα θέλει χρόνο και υπομονή. Έχει μπει μια βάση και γίνεται καλή δουλειά».

Για το ντέρμπι Εργοτέλης-ΟΦΗ: «Για μένα είναι πολύ σπουδαίο, ότι το παιχνίδι έγινε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Το κλίμα ήταν καλό και πολιτισμένο. Αγωνιστικά ήταν μεγάλο πλεονέκτημα για τον ΟΦΗ ότι κατάφερε να προηγηθεί νωρίς στο σκορ και μάλιστα σε ένα σημείο που δεν φάνηκε να είναι καλύτερος ή να έχει τον έλεγχο στο παιχνίδι. Από ένα λάθος των σέντερ μπακ, ευνοήθηκε ο Παπουλής και σκόραρε. Από εκεί και μετά βέβαια πρέπει να πω ότι ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε πολύ καλά το παιχνίδι.

Στηρίχθηκε στο μεγάλο του όπλο που είναι η καλή αμυντική λειτουργία. Η καλή του οργάνωση στο παιχνίδι. Αυτό πιστεύω ότι είναι και το μυστικό του φετινού ΟΦΗ. Ο Εργοτέλης δεν είχε καθαρό μυαλό και ορθή σκέψη σε αυτό που αντιπαρέταξε ο ΟΦΗ. Δεν είχε λύσεις στον τρόπο παιχνιδιού του ΟΦΗ. Και ήταν φυσικό επακόλουθο για μένα η εξέλιξη του παιχνιδιού και το αποτέλεσμα».

Για το που κρίθηκε το παιχνίδι: «Ο ΟΦΗ και με τη Δόξα Δράμας που τον είδα, πάλι το ίδιο πλάνο είχε. Τακτοποιημένος αμυντικά, όχι παιχνίδι κυριαρχίας, περιμένει να βρει τη στιγμή για να χτυπήσει. Το πιο σπουδαίο είναι το αποτέλεσμα. Και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους παίκτες και τον προπονητή για την πορεία που έχει κάνει φέτος αυτή η ομάδα. Υπολογίζοντας και τα προβλήματα που έχει, την προετοιμασία του καλοκαιριού και το πώς αυτή έγινε.

Η στατιστική δεν λέει την αλήθεια στο ποδόσφαιρο. Ο Εργοτέλης είχε την κατοχή της μπάλας. Μετράει όμως το αποτέλεσμα. Ο ΟΦΗ έχει βρει τον τρόπο να παίρνει αποτελέσματα. Το ποδόσφαιρο που παίζει δεν είναι θεαματικό, δεν είναι ποδόσφαιρο κυριαρχίας και δημιουργίας. Το πιο σπουδαίο είναι τα αποτελέσματα. Άλλωστε από αυτό κρινόμαστε όλοι».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από το θέαμα των δυο ομάδων: «Αν ο Εργοτέλης σκόραρε πρώτος, γεγονός που πιθανόν να ωθούσε τον ΟΦΗ να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού, ίσως να είχαμε ένα πιο θεαματικό παιχνίδι. Έγινε ένα σφιχτό ματς, χωρίς πολλές φάσεις, που δεν θα το θυμόμαστε για την ποιότητα του».

Για τον αγώνα ΟΦΗ-ΠΑΟΚ: «Ο ΟΦΗ πιστεύω ότι με τη νίκη επί του Εργοτέλη, έχει αβαντάζ και άνεση να διαχειρι

Keywords
Τυχαία Θέματα