Πετρίδης: «Συνάντησα ανυπαρξία»

Ο Πέτρος Πετρίδης με δηλώσεις του σε αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε στην κατάσταση του Ηρακλή.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πέτρου Πετρίδη στην εφημερίδα «Metrosport»

-Κατ’ αρχάς, Πέτρο πως βρέθηκες τελικά στην ΠΑΕ;

«Όταν πήγα στην ΠΑΕ συνάντησα ανυπαρξία. Επί μικρό χρονικό διάστημα ήμουν εκεί, περίπου στους τρεις μήνες, αλλά είχε παραιτηθεί αμέσως η άτυπη διοίκηση,

που είχε δημιουργηθεί για το δικαστικό αγώνα. Μετά προέκυψε η διοίκηση Πρωτοδικείου με Αρταβάνη και έμεινα δίπλα στον Κώστα Κεφαλά. Στην πορεία, έγινε η κίνηση Μορφιάδη, στην οποία συμμετείχα λόγω του ότι υπήρχε άρνηση από την πλευρά του Ρέμου να δοθούν οι μετοχές στον Παντελή. Ο Ηρακλής χρειαζόταν διοίκηση. Επιτακτικά. Όποια πόρτα κι αν χτυπούσα, μου έλεγαν, ότι ακόμη διοίκησε δεν έχετε. Τελικά, όμως ο Ρέμος προτίμησε να δώσει στον Ανδρέα Παντελή τις μετοχές. Δεν είχα βέβαια ποτέ θεσμικό ρόλο την ΠΑΕ. Γνώρισα όμως τον Παντελή, που ήταν ολομόναχος. Έτσι, έμεινα για να τον στηρίξω, τονίζοντας του ότι η επιτυχία η δική του, θα είναι επιτυχία όλου του Ηρακλή. Ουσιαστικά, είχε μία διοίκηση, που αποτελούνταν από τον Ανδρέα, τον Παντελή και από τον Ανδρέα Παντελή. Από τις πρώτες κουβέντες, που κάναμε, μου είχε πει πώς θα κινηθεί δικαστικά και μου είχε πει, ότι αν κερδίζαμε το Διαιτητικό, η ομάδα θα έπαιρνε φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Έτσι, κάθισα να τον βοηθήσω. Βέβαια, αυτό δεν έγινε ποτέ από την πλευρά του…».

-Ο κόσμος πιστεύει ότι η απόφαση των υποβιβασμών ήταν ξεκάθαρα μία πολιτική απόφαση. Συμφωνείς;

«Δεν το πιστεύω. Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο. Δεν μπορώ να το διανοηθώ. Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου. Εκείνο το διάστημα το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε. Εγώ δεν πιστεύω, ότι ευθύνεται το ΠΑΣΟΚ για τα όσα έγιναν στον Ηρακλή. Η απόφαση αυτή είναι ευθύνη μέσα από την ομάδα… Πρέπει να προσέξουμε τα φίδια, που κουβαλάμε στον κόρφο μας και μετά να ρίχνουμε ευθύνες αλλού…».

-Σε ποιους αναφέρεσαι;

«Δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία. Τους περισσότερους τους γνωρίζει ο κόσμος…».

-Ναι, αλλά πρέπει να πεις… Είναι σοβαρό αυτό.

«Μιλάω για ορισμένους μόνο. Μην παρεξηγηθώ. Όχι για όλους. Δεν θέλω να λέω υπερβολές. Δεν μπορώ να μπω όμως σε ονοματολογία».

-Ο Πιλάβιος; Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν φέρει ευθύνη για την κατάσταση του Ηρακλή;

«Σέβομαι θεσμικά τον ρόλο του, ως πρόεδρος της ΕΠΟ. Προσωπικά του φέρθηκα έντιμα. Αυτά που του είπα κατ’ ιδίαν, του τα καταλόγισα και δημόσια. Σέβομαι την πίκρα που έχει, επικαλούμενος το πανό των φιλάθλων του Ηρακλή, αλλά ας μη ξεχνάει ότι η επιλεκτική αδικία οδηγεί πολλές φορές αρκετό κόσμο και σε ακραίες αντιδράσεις. Δεν συμφωνώ με το περιεχόμενο του πανό. Δεν έχουν σχέση τα παιδιά με τις αμαρτίες των γονιών τους. Ωστόσο, οι φίλαθλοι του Ηρακλή συμπεριφέρθηκαν έτσι, γιατί θεωρούν την ομάδα τους αδικημένη. Γιατί είχαν υποστεί την υπέρτατη αδικία».

-Είσαι στην πολιτική. Γιατί δεν βοήθησαν οι… πολιτικοί της Βόρειας Ελλάδας;

«Επειδή ο Ηρακλής δεν απευθύνθηκε σωστά απέναντι τους κ

Keywords
Τυχαία Θέματα