Ποιος είναι το φαβορί, επιτέλους;

Οι φιναλίστ του τελικού των ανδρών στο Australian Open (29/1, 10:30), Ραφαέλ Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς, έχουν ένα βασικό κοινό στοιχείο.

Δεν καταλαβαίνουν από στρες στον αγώνα. Είτε βρίσκονται σε μπρέικ πόιντ, είτε στο πρώτο γκέιμ του πρώτου σετ θα αντιδράσουν με τον ίδιο τρόπο. Η διαφορά είναι ότι ο Ισπανός είναι πιο σοβαρός από τον Σέρβο Νο 1 τενίστα στον κόσμο, στις εκδηλώσεις του προς τον κόσμο.

class="ecxmsonormal">Κατά τα άλλα, είναι και οι δύο… φαβορί, κι ας επιμένει ο Ναδάλ πως ο «Τζόκο» έχει το πρώτο χέρι στον αγώνα. Μπορεί το 2011 να ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος, αλλά ο Σέρβος έπαιξε πέντε σετ με τον Μάρεϊ μια μέρα μετά την νίκη του Ναδάλ επί του Φέντερερ, και είναι κουρασμένος.

Τελικούς Grand Slam έχουν παίξει και οι δύο. Ο Ναδάλ θα αγωνιστεί στον 15ο τελικό Grand Slam της καριέρας του και 4ο συνεχόμενο, έχοντας κατακτήσει 10 τίτλους.

Ο Νο1 στον κόσμο, Τζόκοβιτς, παίζει για τρίτη φορά στον τελικό της Μελβούρνης, διεκδικώντας τον 3ο τίτλο του στην Αυστραλία και το 5ο Grand Slam της καριέρας του. Εχει χάσει σε 2 τελικούς και τις δύο φορές στην Νέα Υόρκη.

Στις μεταξύ τους αναμετρήσεις ο Ισπανός έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα με 16-13 αλλά σε τελικούς Grand Slam ο «Νόλε» τον έχει νικήσει στο Γουίμπλεντον και το US Open το 2011 και έχει χάσει το 2010 στην Νέα Υόρκη.

Δείτε στο video τα καλύτερα σημεία της αμέσως προηγούμενης αναμέτρησής τους σε τελικό Grand Slam, το US Open το 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Αθλητικά > OnSports
Ποιος,poios