Πολυχρονίου στο Onsports: «Ο Ολυμπιακός είναι ιδέα»

Ο Κώστας Πολυχρονίου έχει συνδέσει το όνομά του με τον Ολυμπιακό. ο παλαίμαχος άσος, μίλησε αποκλειστικά στο Onsports με αφορμή τα… γενέθλια των «ερυθρόλευκων».

Οι Πειραιώτες αποτέλεσαν τη μοναδική ποδοσφαιρική… στέγη για τον Κώστα Πολυχρονίου και μαζί τους ανέβηκε πολλά… σκαλοπάτια μέχρι την κορυφή, όχι μόνο με την κατάκτηση τίτλων, αλλά και δόξας. Ο πρώην «ερυθρόλευκος» ποδοσφαιριστής,

τονίζει πως ο Ολυμπιακός είναι το σπίτι του, μιλάει για την προσφορά του συλλόγου στον ελληνικό αθλητισμό, αλλά και για το βάρος της ερυθρόλευκης ριγωτής φανέλας.

Τι σημαίνει για σας ο Ολυμπιακός;

«Ο Ολυμπιακός είναι ότι έχω κάνει στη ζωή μου. Είναι κομμάτι από την ζωή μου. Είναι το μόνο πράγμα στο οποίο έμεινα για πάντα κοντά του. Το πρώτο μου και τελευταίο δελτίο μου ήταν στον Ολυμπιακό. Έγινε το σπίτι μου, που με προστάτευσε ακόμα και στην δουλειά μου. Ο Ολυμπιακός για μένα ήταν το παν. Αισθάνομαι κάτι μεγάλο, κάτι στο οποίο μεγάλωσα, έζησα και βίωσα πολλά πράγματα. Είναι μια αγάπη, η οποία δεν είναι έξαλλη να βγαίνω και να το διατυμπανίζω. Είναι ριζωμένη στην καρδιά μου η αγάπη μου για τον Ολυμπιακό».

Πόσο μεγάλο μέγεθος είναι ο Ολυμπιακός στον ελληνικό αθλητισμό;

Η προσφορά του ονόματος του Ολυμπιακού είναι τεράστια και όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, αλλά και στον κλασικό αθλητισμό. Όχι μόνο στη στεριά, αλλά και στην θάλασσα. Ο Ολυμπιακός έχει προσφέρει πάρα πολλά στον ελληνικό αθλητισμό και πάντα είχε στις τάξεις του πολλούς πρωταθλητές. Τα κατορθώματά του και οι επιτυχίες των αθλητών του, έκαναν όλο τον κόσμο να τον αγαπήσει πραγματικά και να τον έχει σαν κάτι ιερό στην καρδιά του. Είναι σημαντική η προσφορά του μέσα στα αθλητικά δρώμενα».

Ποια είναι η καλύτερη στιγμή που θυμάστε από την παρουσία σας στον Ολυμπιακό αλλά και αντίστοιχα κάποια που δεν θέλετε να φέρνετε συχνά στην μνήμη σας;

«Είναι πάρα πολλά πράγματα που συνέβησαν στην καριέρα μου. Σε μία καριέρα τόσων πολλών ετών, δεν μπορείς να έχεις μόνο ευχάριστα γεγονότα, καθώς ο αθλητισμός είναι κάτι στο οποίο δεν είσαι μόνος σου. Δεν… ανήκει μόνο σε σένα, αλλά και στον αντίπαλο. Για τον λόγο αυτό, μπορούν να αλλάξουν πολλά πράγματα. Δεν μπορείς να κάνεις πάντα τους ανθρώπους που σε στηρίζουν να χαίρονται, γιατί θα έρθουν και στιγμές που θα στενοχωριούνται. Δεν είναι κάτι μόνιμο. Είμαι χαρούμενος γιατί γνώρισα πολλές ευχάριστες στιγμές μέσα από την καριέρα μου στον Ολυμπιακό, αλλά γνώρισα και δυσάρεστες που στεναχωρήθηκα πραγματικά. Όμως έτσι είναι ο αθλητισμός. Δίνει το δικαίωμα σε όποιον μετέχει να κερδίζει και αυτός.

Νιώσατε αυτό που αναφέρουν πολλοί πως η φανέλα του Ολυμπιακού έχει ειδικό βάρος;

«Το ένιωσα από πολύ μικρός. Ήταν το 1953 που σε ηλικία 16 ετών όπου έκανα το ντεμπούτο μου και τότε αγωνίζονταν στην ομάδα ονόματα που δεν μπορούσαμε να φανταστούμε πως θα βγουν για να παίξουμε εμείς. Όπως για παράδειγμα ήταν ο Μουράτης, ο Μπέμπης, ο Κοτρίδης, ο Δαρίβας, ο Ρωσίδης, ο Ιωάννου και άλλοι. Όλοι αυτοί είχαν δημιουργήσει κάτι τρομερό και όλοι του

Keywords
Τυχαία Θέματα