Πρόωρο τέλος η καριέρα του Zumaya

Μόλις στα 27 του, ο pitcher, Joel Zumaya, φαίνεται πως θα αποφασίσει να διακόψει οριστικά και αμετάκλητα την καριέρα του μπέιζμπολ.

Το δεξί χέρι του Zumaya έχει ταλαιπωρηθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια και φαίνεται πως το τελευταίο σχετικό πρόβλημα που προέκυψε θα είναι μοιραίο αναφορικά με την καριέρα του. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο 27χρονος άσος του MLB θα ανακοινώσει την αποχώρησή του από το άθλημα, αφού δηλώνει εξαντλημένος από τις διαδοχικές αποθεραπείες.

Το 2011 δεν πήρε μέρος ούτε σε ένα

παιχνίδι. Στο τέλος της σεζόν αποφάσισε να αφήσει τους Ντιτρόιτ Τάιγκερς, στους οποίους αγωνιζόταν, για τους Μινεσότα Τουίνς. Οι «δίδυμοι», άλλωστε, του πρόσφεραν... 400,000 δολάρια για συνεργασία ενός έτους, αλλά αυτή δεν θα αρχίσει λόγω νέου τραυματισμού στον δεξιό του αγκώνα που συνδυάζεται με αρκετούς στον δεξιό ώμο τα τελευταία έτη.

Το 2002 είχε καταταχθεί 320ός στο ντραφτ της λίγκας, αλλά πολύ γρήγορα αναρριχήθηκε στην άτυπη βαθμολογία των pitchers του MLB. Το χαρακτηριστικό του ήταν το απίστευτο του fastball που τον έφερε στις «τίγρεις» και στην Major League το 2006.

Μόλις λίγους μήνες, όμως, έμεινε ζωντανό το όνειρό του, αφού από το 2007 άρχισαν οι τραυματισμοί στο δεξί του χέρι. Μία ο ώμος του, μία ο αγκώνας, αλλά κάθε φορά επέστρεφε ακόμα χειρότερος. Στο εξής τα ρεκόρ ταχύτητας ρίψεων που πρόλαβε να δημιουργήσει θα μείνουν στα βιβλία καταγραφής ιστορίας του μπέιζμπολ και θα αποτελούν τη μοναδική εκπροσώπησή του Zumaya στο άθλημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα