Προσδεθείτε, το ταξίδι ξεκινά!

Η μητέρα των ευρωπαϊκών μαχών πλησιάζει με τον Παναθηναϊκό να περιμένει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, στο μεγαλύτερο ντέρμπι της γηραιάς ηπείρου.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης υποδέχονται ίσως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση της κούπας, επιθυμώντας να στείλουν το δικό τους μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση. Οι λάτρεις της πορτοκαλί «θεάς» αναμένουν το τζάμπολ της Πέμπτης (10 μ.μ.) με αδημονία, καθώς η παρέλαση αστέρων και άσπονδων φίλων κόβει την ανάσα.

Από πού να ξεκινήσει κανείς; Από το ρωσικό πολυβόλο «ΑΚ-47», Αντρέι Κιριλένκο, από τον

Ραμούνας Σισκάουσκας, ή από τους Νέναντ Κρίστιτς και φυσικά τον Μίλος Τεόντοσιτς; Απ' όπου και αν τους πιάσεις τους Ρώσους …μυρίζουν πολυτέλεια. Έχουν όμως την καρδιά να χτυπήσουν τους Πρωταθλητές μέσα στο σπίτι τους; Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε σε ένα ματς που καθηλώνει.

Η αίσθησή μου είναι πως στο ΟΑΚΑ δεν θα πέφτουν παρά ελάχιστες …καρφίτσες καθώς ο κόσμος του «τριφυλλιού» και ουκ ολίγοι μπασκετάνθρωποι θα πάρουν τις θέσεις τους, δίπλα στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Τα εισιτήρια εξαφανίζονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ τα τηλέφωνα… σπάνε για μια θέση στον… ήλιο των «πράσινων».

Στα αποδυτήρια της ομάδας αναμένουν εναγωνίως την πρώτη ΜΕΓΑΛΗ μάχη της χρονιάς θέλοντας να τεστάρουν τις δυνάμεις τους, κόντρα στην σπουδαία ομάδα των Γιόνας Καζλάουσκας και Γιάννη Σφαιρόπουλου.

Ο Ζοτς και οι συνεργάτες του έχουν προσπαθήσει να ακτινογραφήσουν κάθε κοκαλάκι της «αρκούδας», δίνοντας… ωμό κρέας στους παίκτες τους που θα επιχειρήσουν να την κατασπαράξουν με αφιονισμένη άμυνα. Ο αγώνας είναι γιορτή, αλλά έχει την ταυτότητα «ο θάνατός σου, η ζωή μου». Άλλωστε δεν είναι μόνο το βαθμολογικό κίνητρο (ούτως ή άλλως στην πρώτη φάση μικρή σημασία έχει), αλλά το ψυχολογικό αβαντάζ που θέλει να αποκτήσει ο ένας διεκδικητής του τροπαίου, κόντρα στον άλλο. Η ώρα της πρώτης μεγάλης μάχης του Εξάστερου έφτασε, λοιπόν, οπότε προσδεθείτε γιατί το πραγματικό ταξίδι, τώρα αρχίζει…

Keywords
Τυχαία Θέματα