Προστατεύει τους παίκτες η FIFA!

Πρόγραμμα, με το οποίο θα προστατεύει ποδοσφαιριστές που θα καταγγέλουν «στημένα» παιχνίδια, καθιέρωσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Ο επικεφαλής ασφαλείας της FIFA, Κρις Ίτον, τόνισε σε δηλώσεις του πως οι ποδοσφαιριστές που κάνουν τόσο σοβαρές καταγγελίες για προσυμφωνημένα ματς πρέπει να προστατεύονται, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις αθλητών που απειλούνται μέχρι και με θάνατο!

Σύμφωνα με τον Ίτον, αυτές οι οργανώσεις έχουν ως βάση τη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά έχουν απλώσει παντού τα... πλοκάμια

τους . Ο Αυστραλός μάλιστα, προειδοποιεί τους ποδοσφαιριστές ότι η ζωή τους βρίσκεται σε κίνδυνο αν έχουν έστω και την παραμικρή εμπλοκή σε αντίστοιχες περιπτώσεις και ζητά ιδιαίτερα από αυτούς της Premier League να είναι προσεκτικοί στα θέματα διαφθοράς στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

«Δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ότι επειδή ένα πρωτάθλημα είναι από τα πιο ανθηρά και έχουν την μεγαλύτερη τηλεθέαση, είναι απαλλαγμένα από τα εγκληματικά στοιχεία. Έχουμε αξιόπιστες καταγγελίες σχετικά με πολλές διοργανώσεις και διεθνή φιλικά. Πρόκειται για τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην Αυστραλός ντέτεκτιβ και η ομάδα των ερευνητών του, με έδρα το Λονδίνο, την Κολομβία, τη Μαλαισία και την Ιορδανία ταξίδεψε σε 60 χώρες το περασμένο έτος προκειμένου να... ξεσκεπάσει τις παράνομες δραστηριοτήτες από τα τυχερά παιχνίδια.

Η FIFA εκτιμά ότι αυτοί που «στήνουν» τα διάφορα αθλητικά γεγονότα, κερδίζουν ποσά, μεταξύ 5 και 15 δισ. ευρώ κάθε χρόνο από το χειρισμό τους σε αγώνες σε όλα τα αθλήματα, τα οποία προσελκύουν 500 δισεκατομμύρια δολάρια σε στοιχήματα με νόμιμες ή παράνομες, άδειες εκμετάλλευσης.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο Ίτον, τα χρήματα που κερδίζουν τα χρησιμοποιούν για να αυξήσουν την ισχύ αλλά και την επιρροή τους.

Κλείνοντας, ο Αυστραλός ξεκαθάρισε πως θα παρακολουθήσει με μεγάλο ενδιαφέρον το Κόπα Άφρικα που ξεκινά σε λίγες ημέρες, καθώς μπορεί να μην υπάρχει κάποια πληροφόρηση, όμως υπάρχει μεγάλη καχυποψία.

«Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τον Νιγηριανό διαιτητή, Ιμπραίμ Τσαίμπου, ο οποίος σφύριξε κάποια διεθνή φιλικά παιχνίδια, όμως αρνείται να μιλήσει. Θα συνεχίσουμε να τον παρακολουθούμε από κοντά», κατέληξε ο επικεφαλής ασφαλείας της FIFA.

Keywords
Τυχαία Θέματα