Ψάχνει το... δέκα το καλό με τη Ρούμπιν ο Ολυμπιακός! (videos+photos)

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εννέα φορές στο παρελθόν κλήθηκε ο Ολυμπιακός ν’ αγωνιστεί σε ρεβάνς ευρωπαϊκού παιχνιδιού ως γηπεδούχος έχοντας κατακτήσει θετικό αποτέλεσμα στο πρώτο ματς εκτός συνόρων…


Και τις εννέα φορές οι «ερυθρόλευκοι» εκμεταλλεύτηκαν αφενός το αποτέλεσμα του α’ ματς κι αφετέρου την «καυτή» τους έδρα εξασφαλίζοντας την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση.

Ο Ολυμπιακός μάλιστα, τα κατάφερε

στο πλαίσιο όλων των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς υπερασπίστηκε μ’ επιτυχία το εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα, τόσο στο κύπελλο πρωταθλητριών και στο κύπελλο κυπελλούχων, όσο και στο κύπελλο UEFA, αλλά και στα προκριματικά των Champions League και Europa League!

Οι Πειραιώτες πλέον καλούνται να πετύχουν το 10x10, την προσεχή Πέμπτη (23/02, 22:05) στο «Γ. Καραϊσκάκης», κόντρα στη ρωσική Ρούμπιν Καζάν και να «σφραγίζουν» το εισιτήριό τους για τις «16» καλύτερες ομάδες του φετινού Europa League έχοντας ως… προίκα τους το 0-1 του «Λουζνίκι» πριν από μία εβδομάδα.

Η αρχή έγινε το 1974, όταν στο πλαίσιο του 1ου γύρου του κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, ο Ολυμπιακός υποχρέωσε σε ισοπαλία 1-1 (σκόρερ ο Βιέρα) τη Σέλτικ στη Γλασκώβη, για να την αποκλείσει στο Φάληρο νικώντας τη με 2-0 (Κρητικόπουλος και Σταυρόπουλος οι σκόρερ).

{youtube}zOZSyEIGD7o{/youtube}


Εννέα χρόνια μετά, το 1983, και πάλι στο πλαίσιο του 1ου γύρου του κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, οι «ερυθρόλευκοι» απέκλεισαν τον Άγιαξ έχοντας κάνει το πρώτο βήμα στο Άμστερνταμ, όπου απέσπασαν «λευκή» ισοπαλία. Στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, το 2-0 στην παράταση με τα δύο γκολ του Νίκου Αναστόπουλου ήρθε ως επιστέγασμα της ανωτερότητας του Ολυμπιακού.

{youtube}1T4AwCA2QVE{/youtube}

{youtube}We-URBtPf4k{/youtube}


Συμπτωματικά χρειάστηκε να περάσουν και πάλι εννέα χρόνια, το ημερολόγιο να δείξει 1992, για να κάνει και πάλι κάτι ανάλογο ο Ολυμπιακός. Το… καλό για τους Πειραιώτες τρίτωσε κόντρα στη Μονακό, για τον 2ο γύρο του κυπέλλου Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης. Τότε οι «ερυθρόλευκοι» σημείωσαν μία από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας νίκες τους, στο «Luis II» του Πριγκιπάτου, χάρη σ’ ένα τέρμα του Γιώργου Βαΐτση (0-1) και πήραν την πρόκριση κρατώντας το 0-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» κόντρα στην ομάδα – τότε – του Αρσέν Βενγκέρ.

{youtube}lt6OPTf2hGY{/youtube}

{youtube}kUweI00Gv5g{/youtube}

Την αμέσως επόμενη χρονιά, το 1993, ο Ολυμπιακός απέκλεισε την βουλγαρική Μπότεφ νικώντας τη στο Πλόβντιβ με 3-2, στο πλαίσιο του 1ου γύρου του κυπέλλου UEFA. Σκόρερ για τους «ερυθρόλευκους» χρίστηκαν επί βουλγαρικού εδάφους οι Αμανατίδης, Τσιαντάκης και Μπατίστα. Στη ρεβάνς το 5-1 (Κρίστενσεν 2, Μητσιμπόνας, Τσιαντάκης και Μπατίστα) απλώς «σφράγισε» την πρόκριση του Ολυμπιακού.

{youtube}GtNZO8Fb_08{/youtube}

{youtube}IpDo8aIv5jA{/youtube}

Η Βουλγαρία φαίνεται πως ταίριαζε… κουτί στον Ολυμπιακό της δεκαετίας του ’90, καθώς δύο χρόνια μετά την επιτυχία επί της Μπότεφ, οι Πειραιώτες υπερκέρασαν εύκολα το

Keywords
Τυχαία Θέματα