Ψηφίστηκε η τροπολογία για την ΕΕΑ

Πέρασε από τη Βουλή η τροπολογία για τις αρμοδιότητες της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και έτσι και επισημοποιήθηκε η συμφωνία μεταξύ Πολιτείας και ΕΠΟ.

Όπως ήταν γνωστό από χθες, η ΕΠΟ με απόφαση του διοικητικού της συμβουλίου πέρασε στον πειθαρχικό της κώδικα τις ποινές που θα επιβάλλονται για παραπτώματα που επισημαίνει με πόρισμα της η ΕΕΑ.

Ετσι σήμερα η πλευρά της Πολιτείας έκανε το επόμενο βήμα.

Η Κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία, η οποία σήμερα (14/3) ψηφίστηκε από την Βουλή και περιλήφθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης.

Η τροπολογία αναφέρει ότι το δικαίωμα επιβολής ποινών για τα πορίσματα που εκδίδει η ΕΕΑ ανήκει στην ΕΠΟ. Συγκεκριμένα για τις ΠΑΕ θα εκδίδεται πόρισμα ελέγχου από την ΕΕΑ στο οποίο θα περιγράφονται οι παρατυπίες και θα διαβιβάζεται στα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ, τα οποία θα πρέπει να επιβάλουν τις προβλεπόμενες ποινές. Ωστόσο, όπως αναφέρεται στην τροπολογία, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η Ομοσπονδία βάση του νόμου και του κανονισμού θα τιμωρείται με πρόστιμο από 100.000 ως 1 εκατ. ευρώ!

Keywords
Τυχαία Θέματα