Ροδόπουλος: «Έχει μειωθεί η διαφορά NCAA - ΝΒΑ»

Τα προγνωστικά του για το φετινό Φάιναλ Φορ του NCAA, το οποίο θα είναι το 29ο που θα παρακολουθήσει διά ζώσης, έκανε ο Θοδωρής Ροδόπουλος.

Μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αναφέρθηκε στο επίπεδο της διοργάνωσης, τους παίκτες που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν, αλλά και την προσωπική εμπειρία του από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τα πλέι οφ του NCAA: «Πιστεύω είναι ένα από τα καλύτερα σε δυναμικότητα και ανταγωνιστικότητα. Αν και είναι πολύ επίφοβο, μπορούμε να πούμε ότι το Κεντάκι και το Σίρακιους φαντάζουν ως φαβορί, όμως κερδίζουν δύσκολα (το Κεντάκι ήταν φαβορί και πριν από δύο χρόνια, όμως έχασε από το Κάνσας). Το τίτλο του φαβορί είχαν και το Ντιουκ με το Μιζούρι, όμως αμφότερα αποκλείστηκαν. Από εκεί και πέρα ,το Νόρθ Καρολάινα δείχνει ότι ανέβηκε σημαντικά. Η ψαλίδα μεταξύ των ομάδων έχει κλείσει αρκετά, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί πολύ και η διαφορά με το ΝΒΑ. Γενικά, βλέπουμε πολύ βελτιωμένα προγράμματα με καλούς προπονητές».

Για τους παίκτες που διακρίνονται μέχρι τώρα: «Γενικά, έχω δει καλούς παίκτες. Ο φόργουορντ του Οχάιο Στέιτ Τζάρεντ Σάλιντζερ, ο γκαρντ του Λούισβιλ Πέιτον Σίβα, ο φόργουορντ του Σινσινάτι Γιάνσι Γκέιτς και ο σέντερ του Σίρακιους Φαμπ Μέλο είναι εξαιρετικοί παίκτες κι έχουν μέλλον ακόμα και στο ΝΒΑ. Τα αστέρια βέβαια είναι ο πάουερ φόργουορντ του Μίσιγκαν Στέιτ Ντρέιμοντ Γκριν, ο οποίος θεωρώ ότι θα βρίσκεται μέσα στα πρώτα τρία πικ του ντραφτ, και ο Άντονι Ντέιβις του Κεντάκι».

Για την παρουσία του στο Φάιναλ Φορ: «Είμαι 37 χρόνια μέλος του συνδέσμου προπονητών στην Αμερική κι έτσι πηγαίνω συχνά. Όπως κάποιοι πάνε κάθε χρόνο διακοπές, έτσι κι εγώ δεν χάνω τέτοιο ταξίδι. Από τότε που σταμάτησα από την προπονητική σε μεγάλες ομάδες, το 1992, δεν έχω χάσει ούτε ένα Φάιναλ Φορ».

Keywords
Τυχαία Θέματα