Ρογκ: «Η ΔΟΕ θα διαμορφώσει το άρθρο 45»

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ ετοιμάζει τροποποίηση του άρθρου 45 και των κανονισμών της WADA σε απάντηση στην απόφαση του CAS υπέρ του Μέριτ.

Η ΔΟΕ και η Βρετανική Ολυμπιακή Επιτροπή (BOA) τα βρήκαν και τα συμφώνησαν: Ισόβιος αποκλεισμός από τους Ολυμπιακους Αγώνες στους τιμωρημένους κι ας λέει το CAS. Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ περίμενε όμως να κοπάσουν οι πρώτες αντιδράσεις και αμέσως μετά εξέφρασε την λύπη του για την εξέλιξη αυτή αλλά έκανε και

την αποκάλυψη νέων αλλαγών στους κανονισμούς: «Λυπούμαστε! Κανόνας μας είναι να προστατεύουμε τους αθλητές που είναι ‘καθαροί’. Για τον λόγο αυτό και είμαστε έκπληκτοι, παράλληλα με το γεγονός ότι εκφράζουμε την λύπη μας».

Ο Βέλγος τόνισε ωστόσο ότι προσανατολίζεται σε αλλαγή του πολυζητημένου άρθρου 45 και των κανονισμών της WADA (Παγκόσμια Οργάνωση Αντιντόπινγκ): «Σίγουρα ο κανονισμός θα αλλάξει το 2013. Η ΔΟΕ πρόκειται να διαμορφώσει το άρθρο 45 ανάλογα με την απόφαση που έχει εκδώσει το CAS. Στη συνέχεια θα πρέπει να υπάρξουν τροποποιήσεις έτσι ώστε η απόφαση να είναι συμβατή με τους κανονισμούς μας».

Όλα ξεκίνησαν από την δικαίωση του Λεσόν Μέριτ στο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο η οποία ακυρώνει τον κανονισμό για απαγόρευση συμμετοχής στους Ολυμπιακους Αγώνες σε αθλητές που είχαν τιμωρηθεί με αποκλεισμό μεγαλύτερο των έξι μηνών για ντόπινγκ.

Στο πλαίσιο της επιθεώρησης των ολυμπιακών έργων στο Λονδίνο για τους Αγώνες του 2012, ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής της ΔΟΕ Ντένις Οσβαλντ είπε σχετικά με την απόφαση της BOA: «H ΔΟΕ σέβεται την αυτονομία κάθε εθνικής ολυμπιακής επιτροπής και στηρίζει πλήρως την απόφασή σας» .

Keywords
Τυχαία Θέματα