Ρουμπίν-ια πρόκρισης για τον Ολυμπιακό, οι Φουστέρ και Κάρολ! (photos)

Μόνο αν… αυτοκτονήσει, αυτός ο - συγκλονιστικός - Ολυμπιακός μπορεί να μείνει έξω από τις «16» καλύτερες ομάδες του φετινού Europa League, μετά τη νίκη του με 1-0 επί της Ρούμπιν Καζάν, στο παγωμένο «Λουζνίκι»! Με ήρωες τον σκόρερ Φουστέρ (71’) και τον Κάρολ, ο οποίος απέκρουσε πέναλτι στο 74’, οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν

σαν… παγοθραυστικό από τη Μόσχα!

Εκπλήξεις από Βαλβέρδε…

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέταξε τον Ολυμπιακό με δύο… εκπλήξεις, σε σχέση με την ενδεκάδα, την οποία περίμεναν οι περισσότεροι.

Ο Νταβίντ Φουστέρ επιλέχθηκε για το δεξί άκρο της επίθεσης, ενώ στο κέντρο ο Ζαν Μακούν συνέθεσε με τους Γιάννη Μανιάτη και Πάμπλο Ορμπάιθ την τριάδα της μεσαίας γραμμής. Μοιραία, έμειναν στον πάγκο οι Αριέλ Ιμπαγάσα και Κόλιν Καζίμ, όπως και ο Τζαμέλ Αμπντούν.

Κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Μπάλαζ Μέγιερι, δεξιά στην άμυνα ο Βασίλης Τοροσίδης και αριστερά ο Χοσέ Χολέμπας. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Ιβάν Μαρκάνο και Όλοφ Μέλμπεργκ.

Στην επίθεση, αριστερά ξεκίνησε ο Κέβιν Μιραλάς και «αιχμή του δόρατος», στο 4-2-3-1 του Βαλβέρδε, ήταν ο Ραφίκ Τζεμπούρ.

Στην αντίπερα όχθη, ο Κούρμπαν Μερντίγιεφ παρέταξε την Ρούμπιν Καζάν με σύστημα 4-4-2 έχοντας ως επιθετικό δίδυμο τον διεθνή Παραγουανό φορ, Νέλσον Βαλντέζ και τον Ντιαντιούν.

Η… ατυχία με τον Μέλμπεργκ

Το παιχνίδι κυλούσε ιδανικά στο α’ μέρος για τον Ολυμπιακό, με μοναδική εξαίρεση την φάση του 22ου λεπτού, όταν ο Όλοφ Μέλμπεργκ τραυματίστηκε από τον Μπάλαζ Μέγιερι στα πλευρά (σ.σ. ο Ούγγρος τον βρήκε άθελά του στα πλευρά σε μία εναέρια έξοδό του), με αποτέλεσμα αρχικά να μείνει εκτός γηπέδου για ένα τρίλεπτο κι εν συνεχεία - αφού το… πάλεψε για ένα εφτάλεπτο - να παραχωρήσει στο 32’ την θέση του στον Τάσο Παπάζογλου μη μπορώντας να συνεχίσει. Ουσιαστικά, δηλαδή, ο Ολυμπιακός υποχρεώθηκε - δεδομένης και της απουσίας λόγω τιμωρίας του Αβραάμ Παπαδόπουλου - ν’ αγωνιστεί σ’ ένα τόσο κρίσιμο ματς χωρίς το βασικό κεντρικό αμυντικό του δίδυμο.

Ο Όλοφ Μέλμπεργκ μάλιστα, αγωνίστηκε από το 25’ έως το 32’ με διάσειση, ενώ όταν αντικαταστάθηκε δεν θυμόταν ούτε ποιος ήταν, ούτε πού βρισκόταν! Ο διεθνής Σουηδός αμυντικός διακομίστηκε συνοδευόμενος από ανθρώπους του πειραϊκού συλλόγου σε νοσοκομείο της Μόσχας, όπου υποβλήθηκε σε σειρά ιατρικών εξετάσεων.

Αναγνωριστικό πρώτο 15λεπτο στον… πάγο

Οι παίκτες των δύο ομάδων στο πρώτο δεκαπεντάλεπτο της αναμέτρησης έδειξαν να φοβούνται περισσότερο για την σωματική τους ακεραιότητα, παρά για να ελέγξουν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Μοιραία αυτό το πρώτο κομμάτι του ματς δεν είχε να επιδείξει κάτι το αξιόλογο μπροστά από τις δύο εστίες.

Ήταν φανερή, άλλωστε, η δυσκολία των ποδοσφαιριστών ακόμα και να διατηρήσουν την ισορροπία τους στον παγωμένο - συνθετικό - χλοοτάπητα του «Λουζνίκι»…

Η «ερυθρόλευκη» άνοδος…

Η μοναδική φορά, που η Ρούμπιν Καζάν απείλησε την εστία του Μέγιερι ήταν στο 15’, όταν ο Νέλσον Βαλντέζ απέφυγε – στη γωνία της μεγάλης περιοχής – τον Μαρκάνο και σούταρε με το δεξ

Keywords
Τυχαία Θέματα