Σαλπιγγίδης: «Είμαι προετοιμασμένος για όλα, αρκεί...»

Προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να υπάρχει πλάνο, δήλωσε σχετικά με το μέλλον του στον ταλαιπωρημένο οικονομικά ΠΑΟΚ ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης, αποκαλύπτοντας πως τον «ενόχλησαν» δύο ομάδες από την Κύπρο τις οποίες και παρέπεμψε στη διοίκηση.

«Αν υπήρχε μία πρόταση πολύ σοβαρή, από μία ομάδα που θα μου άρεσε, μπορεί και να το σκεφτόμουν», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιθετικός του «Δικέφαλου», ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να μετακομίσει

στο εξωτερικό από τους σπουδαστές Αθλητικής Δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει στη μάχη των play off, στους νέους ποδοσφαιριστές, αλλά και στην Εθνική ομάδα ενόψει Euro 2012.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης:

Για τα πλει οφ: «Δεν λέει τίποτα το ότι ο Παναθηναϊκός έχει τέσσερις βαθμούς προβάδισμα. Είναι σημαντικό μεν όμως θέμα για τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται σε καλή κατάσταση για να διεκδικήσει το καλύτερο που μπορεί».

Για το γεγονός ότι έχει αλλάξει η θέση του τα τελευταία χρόνια, επισήμανε: «Είναι αλήθεια ότι το ποδόσφαιρο αλλάζει και για τον λόγο αυτό τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχω πετύχει λιγότερα γκολ απ΄ ότι πριν, διότι πλέον οι περισσότερες ομάδες παίζουν με έναν επιθετικό καθαρόαιμο και έτσι παίζω πιο πλάγια. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο και ο κάθε ποδοσφαιριστής οφείλει να σεβαστεί τη θέση που τον τοποθετεί ο προπονητής. Προσωπικά αποδίδω καλύτερα με σύστημα δύο επιθετικών, όμως δεν μπορώ παρά να ακολουθήσω την… εποχή και τις οδηγίες του προπονητή».

Σε ό,τι αφορά την οικονομική κρίση στο ποδόσφαιρο αλλά και οικονομικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, που ίσως επηρεάσει και το δικό του μέλλον, τόνισε: «Είναι μία δύσκολη περίοδος για όλη την Ελλάδα και φυσικά το ποδόσφαιρο είναι μέρος της χώρας. Προσωπικά είμαι προετοιμασμένος για όλα τα ενδεχόμενα, αρκεί να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο πλάνο».

Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στα νέα παιδιά που σήμερα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

«Πρέπει να τους βοηθήσουμε όλοι και να κάνουν και οι ίδιοι υπομονή. Όλοι όμως πρέπει να περνάμε θετική αύρα στα νέα παιδιά. Έχουν χαθεί πολλά παιδιά που ήταν καλοί παίκτες και γι΄ αυτό πρέπει να γίνεται καλή δουλειά και να υπάρχει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ πάντως θεωρώ ότι έχει πολύ μέλλον σαν ομάδα», πρόσθεσε.

Σχετικά με την αποχώρηση κάποιων νεαρών για ομάδες του εξωτερικού τόνισε: «Είναι κάτι φυσιολογικό. Θεωρώ ότι είναι και ό,τι καλύτερο για τα παιδιά αυτά αφού παίρνουν εμπειρίες και βλέπουν εικόνες που ίσως δύσκολα θα δούνε στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για το ενδεχόμενο να παίξει ο ίδιος στο εξωτερικό: «Έχω δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ αλλά σίγουρα ποτέ δεν μπορείς να αποκλείσεις τίποτα στη ζωή σου. Αν υπήρχε μία πρόταση πολύ σοβαρή, από μία ομάδα που θα μου άρεσε, μπορεί και να το σκεφτόμουν».

Παράλληλα, μετά από σχετικό ερώτημα αποκάλυψε ότι: «Πραγματικά με ενόχλησαν δύο ομάδες από την Κύπρο αλλά τους παρέπεμψα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ως όφειλα να κάνω».

Για το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έρχεται το καλοκαίρι, ο Δη

Keywords
Τυχαία Θέματα