Σάντος: «Αφού δεν έχουμε τον... Μέσι, κοιτάμε την τακτική»

Για τα κριτήρια επιλογής των ποδοσφαιριστών, τις πολλές κλήσεις, αλλά και το αυριανό (29/2) φιλικό, με αντίπαλο το Βέλγιο, μίλησε ο Φερνάντο Σάντος στην επίσημη ιστοσελίδα της UEFA.

Ο Πορτογάλος τεχνικός στάθηκε στη σημασία της τακτικής, καθώς στο ρόστερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν υπάρχει ένας Μέσι, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

Για τα κριτήρια επιλογής των ποδοσφαιριστών:
«Εάν είχαμε έναν παίκτη σαν τον Λιονέλ Μέσι,

θα τον βάζαμε στην ομάδα, ακόμα και αν δεν μας βοηθούσε τόσο πολύ τακτικά. Αλλά η Ελλάδα δεν έχει έναν Μέσι, οπότε κοιτάμε πρώτα την τακτική, δευτερευόντως την ποιότητα, εν συνεχεία το ομαδικό πνεύμα, την εμπειρία σε αγώνες υψηλού επιπέδου και την ευστροφία».

Για τις πολλές κλήσεις:
«Έχοντας καλέσει τόσους πολλούς παίκτες σε 18 μήνες, έχω ένα μεγάλο πεδίο για να επιλέξω. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι μία δύσκολη στιγμή οι κλήσεις της 23ης Μαΐου».

Για το αυριανό (29/2) φιλικό με το Βέλγιο:
«Το Βέλγιο είναι καλή ομάδα και το στυλ τους παραπέμπει σε αυτό των αντιπάλων μας τον Ιούνιο. Είναι ένα παιχνίδι που ο προπονητής μπορεί να δει τις αδυναμίες και να δουλέψει πάνω εκεί πριν από τον Μάιο όπου το τελικό μας στάδιο ξεκινάει».

Keywords
Τυχαία Θέματα