Σοκαρισμένος ο κόσμος για την ληστεία στην Ολυμπία

Η ληστεία στην Αρχαία Ολυμπία το πρωί της Παρασκευής (17/02), δεν θα μπορούσε να μην κάνει τον γύρο του κόσμου, όπως και η παραίτηση του υπουργού πολιτισμού, Παύλου Γερουλάνου.

Αρχικά η ιστοσελίδα huffingtonpost.com, αναφέρει στον τίτλο της «Το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας ληστεύθηκε, ο Έλληνας υπουργός πολιτισμού υπέβαλε την παραίτηση του», ενώ

στο ρεπορτάζ γίνεται αναφορά στους δυο κουκουλοφόρους που εισέβαλαν στο Μουσείο, με τον αριθμό των κλοπιμαίων να φτάνει τα 60.

Το bbc, αναφέρει χαρακτηριστικά από την πλευρά του: «Οπλισμένοι ληστές εισέβαλαν στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, την γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και έκλεψαν ντουζίνες καλλιτεχνημάτων».

Το θέμα ωστόσο, έφτασε και μέχρι την μακρινή Ινδονησία: «Οπλισμένοι ληστές στην Αρχαία Ολυμπία, παραιτήθηκε υπουργός», ενώ στο ρεπορτάζ αναφέρεται το χρονικό της ληστείας.

Τα δυσάρεστα νέα έφτασαν και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και συγκεκριμένα στο Τορόντο και τον Καναδά, με την globaltoronto.com, να τονίζει: «Οπλισμένοι ληστές, άρπαξαν ντουζίνες από αρχαία κειμήλια από το Μουσείο της Ολυμπίας στη Νότια Ελλάδα».

Τέλος, η ιστοσελίδα newser.com, τονίζει: «Ανεκτίμητης αξίας κειμήλια εκλάπησαν από το Μουσείο της Ολυμπίας, από οπλισμένους ληστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα