Σωκράτης: «Είναι όνειρο»

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος μίλησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για την πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στα τελικά του Euro 2012.

Από τους ποδοσφαιριστές που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην πρόκριση της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας ήταν ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος.

Ο αμυντικός της Βέρντερ Βρέμης,

παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μιλώντας για την πορεία της Ελλάδας μέχρι την πρόκριση.

«Είναι ένα όνειρο που πραγματοποιείται, μετά το Μουντιάλ να έρχεται κι ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι ό,τι καλύτερο για έναν ποδοσφαιριστή να έχει συμμετοχές σε τέτοιες διοργανώσεις. Τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πώς θα ετοιμαστούμε όσο καλύτερα γίνεται για το Euro», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την νοοτροπία νικητή που έχει πλέον η Ελλάδα, όπου είπε: «Αυτό είναι αλήθεια, και είναι πολύ σημαντικό, γιατί σε αγώνες που κρίνεται ένας στόχος υπάρχει πολύ μεγάλη πίεση και ανάλογο άγχος. Από τέτοια παιχνίδια γεννιούνται νικητές και αυτή η ομάδα έχει αποκτήσει τη νοοτροπία να κερδίζει.

Παίζουμε σε κάθε παιχνίδι για τη νίκη, όπως είδαμε όλοι και στους δύο τελευταίους αγώνες. Αν και με τη Γεωργία βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, εν τούτοις δεν χάσαμε την ψυχραιμία μας γιατί πιστεύουμε σ΄ αυτή την ομάδα. Το πιο σημαντικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται παρούσα διαρκώς στις μεγάλες διοργανώσεις τα τελευταία χρόνια. Έχουμε αλλάξει επίπεδο. Τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε πολύ καλά για να παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί στο Euro».

Σχετικά με το… μυστικό της επιτυχίας πρόσθεσε: «Κατά την άποψή μου είναι συνδυασμός δύο παραγόντων. Ο πρώτος έχει να κάνει με το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια. Είμαστε μια οικογένεια, έχουμε εξαιρετικές σχέσεις και αυτό επιδρά στο παιχνίδι μας, αφού κανένας δεν βάζει τον εαυτό του πάνω από κάποιον άλλο ή από το σύνολο. Η ομαδική προσπάθεια είναι λοιπόν ο δεύτερος παράγοντας.

Εύχομαι να συνεχιστεί για όσο το δυνατόν περισσότερους αγώνες το αήττητο, αν και είναι λογικό ότι κάπου θα σταματήσει. Εμείς όμως δεν σκεφτόμαστε το ρεκόρ αλλά προσεγγίζουμε κάθε αγώνα με τη μοναδικότητα που τον διακρίνει και με στόχο να προσπαθούμε για τη νίκη σε κάθε ματς».

Για το που αφιερώνει τη νίκη απέναντι στην Γεωργία, συμπλήρωσε: «Η νίκη είναι αφιερωμένη και στον προπονητή μας και στο Νίκο Σπυρόπουλο, που είχε κι αυτός γενέθλια. Ήταν, αλήθεια, το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαμε να τους κάνουμε».

Σε ότι αφορά το δικό του μέλλον κατέληξε: «Έχω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με την ομάδα μου, τη Βέρντερ, εναντίον της Ντόρτμουντ την Παρασκευή και ήδη έχω εστιάσει εκεί την προσοχή μου. Θα είναι ένα πολύ δυνατό ματς, αλλά τέτοιοι αγώνες σε βοηθούν να γίνεσαι καλύτερος. Αυτή τη στιγμή δεν το ξέρω αν θα μείνω, αφού ανήκω στη Μίλαν και έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μέσα στη σεζόν έως ότου ληφθούν οι τελικές αποφάσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα