Στα ημιτελικά της Α1 ο Κολοσσός Ρόδου

Εξακολουθεί να γράφει ιστορία ο Κολοσσός Ρόδου! Κέρδισε με 73-63την Καβάλα, στο ΔΑΚ Καλαμίτσας, και προκρίθηκε στα ημιτελικά της Α1.

Το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά αιφνιδίασε τους γηπεδούχους και με το Μάρκους Χάτεν να χτυπάει στην επίθεση προηγήθηκε με 7-2. Η Καβάλα, όμως, απάντησε άμεσα και με σερί 8-3 ισοφάρισε 10-10 στο 3’. Οι παίκτες του Δημήτρη Πρίφτη έδειξαν να πατούν καλύτερα στο παρκέ και με «όπλο» την εξαιρετική άμυνα, αλλά και τον επιθετικό οίστρο των Καραποστόλου και Αγγελόπουλου προηγήθηκαν με 14-10 στο 5’. Οι φιλοξενούμενοι δεν πτοήθηκαν, ίσα ίσα που αντέδρασαν άμεσα και έφεραν ξανά τον αγώνα στη… γραμμή αφετηρίας (15-15 στο 9’). Με τον Κώστα Χαρίση να ανεβάζει την απόδοσή του και να κυριαρχεί στη ρακέτα, οι νησιώτες κατάφεραν να κλείσουν προηγούμενοι το πρώτο δεκάλεπτο, με 20-18.

Ο Κολοσσός Ρόδου συνέχισε να είναι καλύτερος και στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Με το Γεωργαλή να εκτελεί από την περιφέρεια, ευστοχώντας σε δύο τρίποντα, το συγκρότημα του Βασίλη Φραγκιά ανέβασε για πρώτη φορά την υπέρ του διαφορά στους οκτώ πόντους (18-26), την ίδια στιγμή που οι «Αργοναύτες» είχαν ξεμείνει από εμπνεύσεις, στηριζόμενοι αποκλειστικά στον Αγγελόπουλο (10π.). Παρά τις λύσεις που ήρθε να δώσει στη συνέχεια ο Καραποστόλου οι «θαλασσί» διατήρησαν (26-32) και αύξησαν (28-36) το προβάδισμα, για να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας «χτίσει» διαφορά ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα