Στα μισά της ανηφόρας…

11:13 7/3/2012 - Πηγή: OnSports

Το Onsports κάνει απολογισμό του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος της Football League.

Είναι ταλαιπωρημένο όσα λίγα, και το κυνηγά ο χαρακτηρισμός του πλέον κακόφημου στην Ευρώπη. Το πρωτάθλημα της Football League, όμως και οι πρωταγωνιστές του προσπαθούν να το κρατήσουν στη ζωή. Απλήρωτοι, χωρίς ασφάλιση μέχρι σχεδόν τα μισά της διαδρομής, έχουν

συντροφιά τους – η πλειονότητα – ελάχιστους οπαδούς και γήπεδό τους – σε αρκετές περιπτώσεις – κάτι μεταξύ αλάνας και γκαζόν.

Παρόλα αυτά, έστω και… αγκομαχώντας, η δεύτερη τη τάξει κατηγορία έφτασε στα μισά της… ανηφόρας. Καθυστερημένη στην έναρξή της, με αποχή, χωρίς χρήματα με κουτσουρεμένες αγωνιστικές, αλλά τα κατάφερε! Με αφορμή, λοιπόν, τη συμπλήρωση ενός γύρου το Onsports κάνει απολογισμό των 18 μονομάχων, θυμάται ημερομηνίες – σταθμούς και παρουσιάζει ενδιαφέροντες αριθμούς μίας κατηγορίας, που όσο και να βάλλεται δεν θα χάσει ποτέ τους πιστούς της οπαδούς.

Για αρχή, μία ματιά στην έως τώρα πορεία των ομάδων…

Πλατανιάς Χανίων (37 βαθμοί)

Η μεγάλη έκπληξη

Όποιος έλεγε το καλοκαίρι ότι το πρώτο μισό θα έβρισκε τον Πλατανιά πρωτοπόρο και, μάλιστα, με τέσσερις βαθμούς (εάν πάρει το ματς με τον Διαγόρα στα χαρτιά), θα τον περνούσαν για τρελό. Κι όμως… Η δουλειά του Τίμου Καβακά και η προσπάθεια των ποδοσφαιριστών επιβραβεύεται και η ομάδα των Χανίων έγινε η πρώτη στην ιστορία της πόλης που κατακτά τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα. Πολλοί στοιχηματίζουν ότι θα «ξεφουσκώσει» και οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να τους διαψεύσουν.

Βέροια (36 βαθμοί)

Το πρώτο βήμα…

Διαθέτει ένα από τα καλύτερα ρόστερ της κατηγορίας. Ακόμα και τον χειμώνα η διοίκηση έριξε χρήμα για την ενίσχυση και η 17η αγωνιστική τη βρήκε σε τροχιά απευθείας ανόδου. Το πρώτο βήμα για τη Βέροια έγινε και τα μέχρι τώρα συμπεράσματα δείχνουν ότι στο τέλος οι «κυανέρυθροι» θα χαμογελάσουν.

Πανθρακικός (33 βαθμοί)

Η σταθερή αξία

Ο τεχνικός Σάββας Παντελίδης «έχτισε» από την αρχή τους Ακρίτες και ο Πανθρακικός δείχνει στοιχεία ομάδας που προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο και η οποία διακρίνεται για τη σταθερότητά της. Έχει καταφέρει το απόλυτο (8-0-0) εντός έδρας και με ένα ματς λιγότερο (αναμένεται η τύχη αυτού με τον Διαγόρα) επιβεβαιώνει τον χαρακτηρισμό του φαβορί και δείχνει ικανός να τερματίσει στη δυάδα.

Πιερικός (28 βαθμοί)

Η ήρεμη δύναμη

Η μετάβαση από τον Σούλη Παπαδόπουλο στον Γιώργο Χατζάρα ήταν ομαλή και ο Πιερικός χάρη στη συνέπειά του έκλεισε τον πρώτο γύρο στην εξάδα. Μόνο αν «αυτοκτονήσει» δεν θα είναι στα play offs, ενώ η μεταγραφή του διεθνούς Καμερουνέζου χαφ, Μάρκους Μοκακέ έδειξε… στόχο και έδωσε ώθηση στους «ασπρόμαυρους».

Καλλιθέα (28 βαθμοί)

Ο… απρόσμενος στόχος

Αλήθεια, ποιος περίμενε ότι στα μισά της διαδρομής η Καλλιθέα θα ήταν 4η και θα κατείχε τη 2η καλύτερη επίθεση (24 γκολ); Κι όμως η αθηναϊκή ομάδα με το μικρό ρόστερ έχει βρει πατήματα με τον Νίκο Παντέλη στον πάγκο και φιγουράρει στις πρώτες θέσεις. Αν ο κ

Keywords
Τυχαία Θέματα