«Αντιδεοντολογική η τακτική του ΟΠΑΠ»

11:13 7/3/2012 - Πηγή: AEK365

Η Super League αποδέχτηκε την πρόταση χορηγίας του ΟΠΑΠ για τα δυο επόμενα χρόνια με τον Γιώργο Σπανό ωστόσο να κάνει λόγο για αντιδεοντολογική τακτική από μεριάς του Οργανισμού και να αφήνει "αιχμές" για την αντιμετώπιση του προς την διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος. Παράλληλα ο πρόεδρος του Ατρομήτου υπογράμμισε τις οικονομικές δυσκολίες που υπάρχουν ενώ για την ομάδα του ξεκαθάρισε πως ο Ατρόμητος θα παλέψει

για το καλύτερο σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Ατρομήτου, Γιώργος Σπανός, στον NOVAΣΠΟΡ FM 94.6 για
- Την χθεσινή συμφωνία με τον ΟΠΑΠ: "Μας αφήνει μια πικρία για την αντιμετώπιση που είχε ο συνεταιρισμός από τον ΟΠΑΠ. Υπογράψαμε γιατί είχαμε ανάγκη τα χρήματα, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες. Δεν το κρύβαμε ότι εάν δεν είχαμε υπογράψει, η κάθε ομάδα θα είχε επιβαρυνθεί. Θέλω να σταθώ στο γεγονός ότι υπήρξε μια αντιδεοντολογική τακτική απέναντι στην Σούπερ Λίγκα, από το καλοκαίρι. Εμείς δείξαμε πολύ σωστή τακτική και ήμασταν εντάξει απέναντι στον οργανισμό. Άλλος χορηγός δεν υπήρχε γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα υπήρχε επικοινωνία μόνο με τον ΟΠΑΠ και με αποτέλεσμα να υπάρχει κωλυσιεργία που φτάσαμε μέχρι εδώ. Δεν βγήκαμε στην αγορά να διαπραγματευτούμε".
- Την μείωση στα χρήματα της χορηγίας: "Σε μια συνάντηση που έγινε είδαμε στοιχεία ότι έγιναν κάποιες κινήσεις προόδου. Είχαμε μείωση ποσοστού στα κρούσματα βίας. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η χώρα βιώνει προβλήματα και στο ποδόσφαιρο βρίσκουν τρόπο να εκφράσουν την αντίδραση τους. Παρά τα στοιχεία αυτά υπάρχει και βελτίωση. Το ποσό που θα μπει στα ταμεία της κάθε ομάδας είναι ασήμαντο. Περίπου 60.000 ευρώ, καμία σχέση με το ποσό που υπήρχε αρχικά στην συμφωνία. Σίγουρα το μπάτζετ της ομάδας θα μειωθεί κατά 20%-30%. Έχουν μειωθεί τα έσοδα. Νομίζω όμως ότι σε όλο το ποδόσφαιρο έχουν αρχίσει οι ομάδες να μειώνουν τα μπάτζετ τους. Άλλες ομάδες έχουν αρχίσει να επενδύουν στις ακαδημίες, είτε λόγω φιλοσοφίας είτε λόγω ανάγκης".
- Την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο: "Πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Φτάσαμε στην Ελλάδα να μιλάμε για το ποδόσφαιρο λες και οι άλλοι τομείς στην χώρα είναι εξαιρετικά δομημένοι. Πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική. Να δούμε τι πρέπει να βελτιώσουμε στις ομάδες, οι οποίες πλέον είναι υποχρεωμένες να κινηθούν προς την οικονομική εξυγίανση. Ίσως να χάσουν κάτι από την δυναμικότητα τους κάποιες ομάδες. Τα προηγούμενα χρόνια όμως με την τακτική που ακολουθούσαν δημιουργούσαν αθέμιτο ανταγωνισμό".
- Την μείωση στην προσέλευση των φιλάθλων στα γήπεδα: "Το καλοκαίρι το ποδόσφαιρο πυροβολήθηκε δικαίως ή αδίκως. Είναι λογικό να έχει μειωθεί η προσέλευση. Με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος είναι λογικό. Όμως πρέπει να στηριχθεί το πρωτάθλημα αυτό".
- Κατάκτηση Κυπέλλου ή καλύτερη θέση στο πρωτάθλημα: "Το να κατακτήσεις έναν τίτλο είναι ό,τι καλύτερο για έναν παράγοντα. Είμαστε και στους δυο στόχους. Εδώ που φτάσαμε θα... χορέψουμε. Θα προσπαθήσουμε για ό,τι κ

Keywords
Τυχαία Θέματα