Στιγμές της δόξας σου...

02:32 2/4/2012 - Πηγή: OnSports

“Στιγμές της δόξας σου χαρές δικές μας”, αναφέρει ένα από τα αγαπημένα μηνύματα των φίλων του Θρύλου που εκφράζει απόλυτα τα συναισθήματα των τελευταίων ημερών. Ο πρωταθλητής Ελλάδας πανηγυρίζει την κατάκτηση του 39ου τίτλου του, μια επίδοση απίστευτη, αν αναλογιστεί κανείς πως όσα έχει χάσει ο Ολυμπιακός είναι λιγότερα (37).

Αυτό το κατόρθωμα αποτελεί απόρροια πολλών παραγόντων. Οι “ερυθρόλευκοι” μπήκαν στη “μάχη” ως περσινοί πρωταθλητές,

άρα φαβορί για να διατηρήσουν τα σκήπτρα, ωστόσο, στη διάρκεια της σεζόν υπήρξαν έντονες... αναταράξεις, όχι επειδή υπήρχε κάποιος αντίπαλος καλύτερος, αλλά επειδή ο Ευρωπαίος Ολυμπιακός επηρέασε τον Έλληνα.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο ότι η καλοκουρδισμένη μηχανή που έφτιαξε ο Ερνέστο Βαλβέρδε με τα κομμάτια που του παρείχει απλόχερα ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο διάστημα που συμμετείχε στο Champions League, υποτίμησε σε ένα βαθμό το ελληνικό πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα κάποιες ήττες από το πουθενά να δημιουργήσουν σε ορισμένους -φρούδες όπως αποδείχθηκαν- ελπίδες.

Ο ΠΑΟ που έμεινε τελικά από... λάστιχο, λίγο πριν την τελική ευθεία εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι κανείς δεν τον... περίμενε, δεν είχε και υποχρεώσεις εκτός των συνόρων με αποτέλεσμα για ένα διάστημα να πείσει ορισμένους ότι μπορεί να κάνει την μεγάλη έκπληξη. Όλα αυτά μέχρι να καταλάβουν στον Ολυμπιακό ότι τα ψέματα τελείωσαν.

Μετά την ήττα -από το πουθενά και κόντρα στη ροή του αγώνα- της Ξάνθης και τα απαραίτητα -όπως αποδείχθηκαν- γκάζια, ο Θρύλος πηρε τ' όπλο του, συγκεντρώθηκε, αφυπνήστηκε κι άρχισε να καταπίνει τους αντιπάλους του τον έναν μετά τον άλλο. Στην πιο κρίσιμη καμπή της σεζόν, ο Ολυμπιακός, παρά και την αρνητική ψυχολογία όταν βρέθηκε στο -5, έδειξε χαρακτήρα και μέσα από τις εμφανίσεις του σκόρπισε τρόμο.

Απέδειξε πως όταν είναι σοβαρός και με τα πυρηνικά όπλα που διαθέτει, όχι απλά δεν έχει αντίπαλο, αλλά ότι και ένα ημίχρονο καλής μπάλας του είναι αρκετό για να πάρει το πρωτάθλημα περπατώντας την ώρα που για τους υπόλοιπους η μπάλα έκαιγε. Σε αυτή την τεράστια προσπάθεια που βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει μόνο μία ήττα -από τη Μέταλιστ-, δεν ήταν “καυτά” μόνο τα μεγάλα του αστέρια, όπως ο Μιραλάς, ο Ιμπαγάσα και ο Τζιμπούρ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε αρκετά κρίσιμα παιχνίδια, παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά όπως ο Αριέλ και ο Ραφίκ, δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν για διάφορους λόγους όπως η κούραση και οι τραυματισμοί. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τον Θρύλο ως άλλη λερναία Ύδρα να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία του με πρωταγωνιστές τον παρεξηγημένο Μαρκάνο, τον ξεχασμένο Μακούν, τον απρόβλεπτο Αμπντούν, τον αθόρυβο Ορμπάιθ, τον εκρηκτικό Καζίμ.

Ο Βαλβέρδε μοίρασε ιδανικά την τράπουλα σε όλους τους παίκτες, αξιοποίησε όλα του τα όπλα, κράτησε τις ισορροπίες, βρήκε τη σωστή χημεία και ο Ολυμπιακός απέδωσε σε υψηλές στροφές, ανεξάρτητα με το ποιοι έπαιζαν σε κάθε ματς. Αυτό ήταν και το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας...

Μιας επιτυχίας πόυ ουσιαστικά αποτελεί προπομπό για τα όσα πρόκειται να ακ

Keywords
Τυχαία Θέματα