Στην καλύτερή του φάση, όλα είναι πιθανά…

12:57 9/3/2012 - Πηγή: OnSports

Δεν ξέρω αν ο Ολυμπιακός έχει πολλές ή λίγες πιθανότητες να κάνει την έκπληξη και να βρεθεί στον τελικό του Europa League, στο Βουκουρέστι, όπως εύχονται τα εκατομμύρια των οπαδών του… Γνωρίζω καλά όμως ότι τις τελευταίες εβδομάδες δείχνει πιο ώριμος από ποτέ και έτσι δεν μπορώ ν’ αποκλείσω, έτσι, καμία πιθανότητα.

Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν νικητές στα τελευταία εννιά παιχνίδια που έδωσαν, πετυχαίνοντας 18 γκολ

χωρίς να δεχθούν, μάλιστα, κανένα. Δεν πιστεύω ότι κατάφεραν το ακατόρθωτο, όμως στην παρούσα φάση, στην κρισιμότερη περίοδο της χρονιάς, φαίνεται να βρίσκονται στην καλύτερή τους φάση.

Απέναντι στη Μέταλιστ, σε ένα γήπεδο που κάλλιστα θα μπορούσε να σπείρει κάποιος… σιτάρι, ο Ολυμπιακός κατάφερε να φύγει με το τρίποντο στις… βαλίτσες του και πλέον έχει, αν μη τι άλλο, τον πρώτο λόγο στον επαναληπτικό, στο γήπεδο Καραϊσκάκη.

Δεν θα είναι εύκολο αυτό το ματς, γιατί οι Ουκρανοί θα παίξουν, κατά τη γνώμη μου, πιο επιθετικά από ποτέ. Αν έπαιξαν έτσι στην έδρα τους, φανταστείτε πως θα παίξουν, στον επαναληπτικό, ενώ έχουν δεχθεί ήδη ένα γκολ και θ’ απομένουν μόνο 90’ για ν’ αποκλειστούν…

Στο δεύτερο ματς δεν θα παίξει και ο Μέλμπεργκ, ο οποίος κατά τη γνώμη μου δέχθηκε μια αχρείαστη κόκκινη κάρτα. Ο Σουηδός, δεδομένης της εμπειρίας του, θα μπορούσε ν’ αποφύγει ν’ απαντήσει στους «τσαμπουκάδες» των Ουκρανών.

Εύκολα ή δύσκολα, όμως, θεωρώ ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα περάσουν στην επόμενη φάση του EuropaLeague. Έτσι το αντιλαμβάνομαι. Εκεί, με εξαίρεση τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μάντσεστερ Σίτι (οι οποίες έχασαν στο πρώτο παιχνίδι από Αθλέτικ Μπιλμπάο και Σπόρτινγκ, αντίστοιχα) και ίσως τη Βαλένθια, δεν υπάρχουν ομάδες-μεγαθήρια που θ’ αποκλείσουν τον Ολυμπιακό από την… κλήρωση.

Το συγκρότημα του Βαλβέρδε νομίζω ότι έχει πιθανότητες (από λιγοστές έως πολλές) απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των «16» του ΕuropaLeague. Με σύμμαχο και την τύχη νομίζω ότι δεν θα πρέπει ν‘ αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να βρεθεί, τουλάχιστον, στην ημιτελική φάση.

Στη φάση των «8», άλλωστε, αποκλείεται ν’ αντιμετωπίσει κάποια ομάδα πολύ μακριά από την Ελλάδα, όπως συνέβη με Ρούμπιν και Μέταλιστ. Αυτό σημαίνει ότι οι «ερυθρόλευκοι» οπαδοί θα μετατρέψουν σε… Καραϊσκάκη οποιαδήποτε έδρα.

Υ.Γ.1: Στο επαναληπτικό ματς, στο Καραϊσκάκη, θα βρεθούν αρκετοί «κατάσκοποι» και μεταξύ άλλων θα έχουν τα μάτια τους στραμμένα πάνω στον Αβραάμ Παπαδόπουλο. Λέτε να είδαν και το χθεσινό ματς, στο Χάρκοβο; Εμφάνιση για… απευθείας μεταγραφή πραγματοποίησε χθες ο διεθνής αμυντικός.

Υ.Γ.2: Τεράστια η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την περάσουν στα… ψιλά. Ο ΑΠΟΕΛ ήταν, είναι και θα είναι ελληνικός σύλλογος.

Keywords
Τυχαία Θέματα