Στην «υπηρεσία» των Ο.Α. το Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Μέσω της μουσειοσκευής «Αθήνα 1986-Λονδίνο 2012» το Αθλητικό Μουσείο προσφέρει ένα νέο τρόπο «σύστασης» των Ολυμπιακών Αγώνων στους νέους.

«Άνοιγμα» στη γνώση και την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων πραγματοποιεί το Αθλητικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Μέσω της μουσειοσκευής «Αθήνα 1986-Λονδίνο 2012», θα παρέχεται στο κοινό ένας

κόσμος πληροφοριών, γεγονότων, προσώπων και ιστοριών από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες μέχρι και τη διοργάνωση του 2012 στην Αγγλία.

«Δημιουργήσαμε μια υποστηρικτική μαθησιακή δράση, μεταφέροντας αντικείμενα της έκθεσης στο περιβάλλον του σχολείου, στη σχολική τάξη. Για παράδειγμα, μια Ολυμπιακή Δάδα κρύβει έναν μαθησιακό θησαυρό, λειτουργώντας ως εφαλτήριο μάθησης ή κινητοποίησης ενδιαφέροντος», σημειώνει η διευθύντρια του Μουσείου Κυριακή Ουδατζή.

Για πρώτη φορά, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να αγγίξουν αντικείμενα με ολυμπιακή ιστορία, όπως δάδες, μετάλλια συμμετοχής, αφίσες και μασκότ. Παράλληλα, κατάλληλα διαμορφωμένες παιδαγωγικές δραστηριότητες, με πληθώρα δράσεων ομαδικών και ατομικών, ενισχύουν τη διαδικασία μάθησης και εξερεύνησης νέων γνώσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα