Στο δικό του Καζάν (ι)

ΤΟΡ-16: Πράξη δεύτερη… Ο Παναθηναϊκός ψάχνει μετά το επιβλητικό του πέρασμα από το Μιλάνο, το ξεκλείδωμα της επόμενης πίστας.

Αυτή τη φορά περιμένει την Ούνιξ Καζάν, θέλοντας να την πνίξει μέσα στο δικό του …Καζάνι. Οι Ρώσοι μόνο μια αμελητέα ποσότητα δεν αποτελούν, καθώς πέραν του εντυπωσιακού come back στην πρεμιέρα της δεύτερης φάσης (έχαναν από τη Φενέρ με 24-41 στο ημίχρονο και κέρδισαν 76-71), διατηρούν και το ίδιο ρεκόρ φέτος στην Ευρωλίγκα, με το «τριφύλλι» (8-3).

Ο

Ζέλικο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του από την άλλη ξέρουν καλύτερα από τον καθένα πως με μια νίκη στο ΟΑΚΑ κάνουν άλμα προς τα πλέι οφ, ενώ πραγματοποιούν και ένα στιβαρό βήμα προς την πρωτιά του ομίλου. Εξάλλου, έξι τελικοί είναι αυτή η φάση. Με δύο στα δύο και τους υπόλοιπους διώκτες να έχουν ήδη από μια ήττα, τότε είσαι για τα καλά, καβάλα στ’ άλογο.

Φυσικά όποιος δε φοβάται την Ούνιξ λόγω του «μικρού» brand name, τότε καλό θα είναι να το ξανασκεφτεί. Πρώτον έρχεται στην Αθήνα χωρίς ιδιαίτερο άγχος και δεύτερο, υπό αυτές τις συνθήκες σεσημασμένοι σκόρερ, όπως ο Ντόμερκαντ, μπορούν να κάνουν τη ζημιά.
Το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό είναι να «καταπιεί» με την άμυνα του τον αντίπαλο, να καταφέρει να τρέξει και να διατηρήσει έναν υψηλό ρυθμό έως το τέλος. Αυτό θα συμβεί μονάχα στην περίπτωση που παίκτες όπως οι Λόγκαν και Μάριτς θα βοηθήσουν, όπως έκαναν στα δύο τελευταία ματς. Εκεί, σε συνάρτηση με την ώθηση των χιλιάδων φίλων του «τριφυλλιού» που θα συρρεύσουν στο ΟΑΚΑ, η συνταγή δεν θα χαλάσει.

Για την ώρα ας ασπαστούμε αυτό που έχει πει ο Ζοτς, δηλαδή βήμα, βήμα για την επόμενη φάση, περιμένοντας να γραφτεί το δύο στα δύο, ώστε να πάει ο Παναθηναϊκός στη διπλή μάχη με τη Φενέρ με στόχο να κλειδώσει την πρόκριση και να αγκαλιάσει την πρωτιά, που ισοδυναμεί με το πολυπόθητο πλεονέκτημα έδρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα