Ζοτς: Το "κλειδί" και πάλι η άμυνα

Για μία ακόμα φορά, το "κλειδί" στον αγώνα του Παναθηναϊκού με την Ούνικς Καζάν στο ΟΑΚΑ (25/1, 21:45GR) θα είναι η άμυνα, όπως δήλωσεστην συνέντυεξη Τύπου ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Παράλληλα, ο τεχνικός των πρωταθλητών Ευρώπης τόνισε πως η νίκη δεν είναι επιτακτική ανάγκη, θέλοντας να αποφορτίσει τους παίκτες του, ενώ αναφέρθηκε και στην βοήθεια του κόσμου της ομάδας. Στην αίθουσα μπήκε και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος,

τον οποίο ευχαρίστησε ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς για την παρουσία του και κοντά στην ομάδα αλλά και στην Συνέντευξη Τύπου.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ομπράντοβιτς:
"Παίζουμε απέναντι σε μία ομάδα που έχει το ίδιο ρεκόρ με μας. Έχουν χάσει μόνο δύο αγώνες εκτός έδρας από την Σιένα και την Μπαρτσελόνα. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν πίσω στο σκορ με 17 πόντους αλλά κατάφεραν και κέρδισαν στο τέλος την Φενέρ.

Είναι μία ομάδα με μεγάλη εμπειρία. Αρκετοί από τους παίκτες τους παίζουν χρόνια στην Ευρώπη και ξέρουν πως πρέπει να αγωνιστούν. Σουτάρουν πολλά τρίποντα και πηγαίνουν στο επιθετικό ριμπάουντ.

Χωρίς καμία αμφιβολία η άμυνα μας θα είναι το κλειδί του παιχνιδιού. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διεκδικήσουμε όλα τα σουτ. Όλες τις φάσεις. Θα πρέπει να μειώσουμε τα ποσοστά τους.

Όπως σε κάθε παιχνίδι μας είναι σημαντικό το ότι θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας. Τους θέλουμε δίπλα μας, να δημιουργήσουν μία ωραία ατμόσφαιρα. Εμείς είμαστε έτοιμοι".

-Αλλάζει η ψυχολογία σε σχέση με αυτή που είχε ο Παναθηναϊκός στο Μιλάνο;
"Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό. Είναι ένα ακόμα ματς στην φάση του Τορ-16 και όλα τα ματς εδώ είναι πολύ σημαντικά. Στόχος μας είναι να φτάσουμε στις καλύτερες 8 ομάδες. Κανείς δεν ξέρει πόσες νίεκς θα είναι απαραίτητες για κάτι τέτοιο. Αλλά δεν υπάρχει πίεση σε αυτό το στάδιο ότι πρέπει σώνει και καλά να κερδίσουμε το παιχνίδι. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι.

Σκεφτόμαστε ότι και αυτοί έχουν δύο πόντους όπως και εμείς, οπότε το ματς είναι σημαντικό. Αυτό μας δημιουργεί μία πίεση, αλλά πίεση στο να παίξουμε καλά, να έχουμε την ίδια απόδοση και να παίξουμε το ίδιο δυνατά με το Μιλάνο. Αυτό ναι το θέλουμε. Αλλά δεν θα πούμε ποτέ ότι θα αποκτήσουμε έξτρα πίεση για να κερδίσουμε.

Η Ούνιξ είναι πολύ καλή ομάδα. Δεν είναι πολύ γνωστή σαν σωματείο στην Ευρώπη. Αλλά διαθέτει πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες που ξέρουν πως να παίξουν. Γνωρίζουν πως να παίζουν και αυτό το ξέρει πολύ καλά και ο προπονητής τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο με την Φενέρ δεν έκανε ούτε μία αλλαγή. Κέρδισαν την Φενέρ ενώ ήταν πίσω με 17 πόντους, αυτό είναι σαφής ένδειξη πως μιλάμε για μία ομάδα που έχει ποιότητα.

Έχουμε συζητήσει αρκετά με τους παίκτες μας για το τι θα βρούμε. Για τους ψηλούς παίκτες, για τις αλλαγές που κάνουν με τον Βερεμένκο στην άμυνα. Για αυτό είναι σημαντικό να μην κάνουμε αρκετά λάθη. Εκμεταλλεύτηκαν πολύ αυτό το θέμα και είχαν με τις συνεχόμενες αλλαγές στην άμυνα, ευκαιρίες για αιφνιδιασμούς. Και έχουν παίκτες όπως ο Ντόμερκαντ που δεν το πολυσκέφτονται

Keywords
Τυχαία Θέματα