Στο «ψυγείο» ο Βοσκάκης

Προβληματικές διαιτησίες και τη 19η αγωνιστική, την πρώτη που έγινε με επιλογές του νέου «αφεντικού» της διαιτησίας, του Γιώργου Δούρου. Ο Σιδηρόπουλος στο ΟΑΚΑ και ο Βοσκάκης στο Περιστέρι υπέπεσαν σε σημαντικά λάθη, ενώ σε διαθεσιμότητα πηγαίνουν οι βοηθοί στο Καυτανζόγλειο, Γούκος και Δημητριάδης που σταμάτησαν με… ανύπαρκτα οφσάιντ τον Τοτσέ.

Στο ντέρμπι των «δικεφάλων» ο Σιδηρόπουλος δεν έδωσε δύο πέναλτι υπέρ της Ενωσης,

Στο 15' ο Μαλεζάς αγκαλιάζει τον Λυμπερόπουλο, ενώ στο 28’ ο Σνάουτσνερ μαρκάρει αντικανονικά τον Λυμπερόπουλο από πίσω αλλά και με το χέρι. Στο 46' ο Λυμπερόπουλος κάνει χέρι που δεν είδε ο διαιτητής και ο βοηθός και η μπάλα πήγε στο δοκάρι! Στο 62' χαρίστηκε κίτρινη κάρτα στον Γεωργιάδη για φάουλ στον Αργυρίου και στο 82' δεν δόθηκε κίτρινη κάρτα στον Κατσικά για φάουλ στον Λυμπερόπουλο. Όλα αυτά πιθανότατα να αφήσουν εκτός για ένα διάστημα των διεθνή διαιτητή.

Στο Περιστέρι ο Βοσκάκης τα έκανε… μούσκεμα. Στο 68' ο Άλβαρες σηκώνει το πόδι ψηλά, κάνει και χέρι, ήταν πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε. Στη συνέχεια, ο Τάτος ανατρέπεται από Μπαρτολίνι και Πουλίδο, πάλι δεν δίνεται το πέναλτι, αντίθετα ο Τάτος με δεύτερη κίτρινη κάρτα αποβάλλεται! Στο 87' επίσης υπάρχει πέναλτι στον Μήτρογλου. Ο ρέφερι από το Ρέθυμνο εκτός από τις παραπάνω φάσεις, γενικότερα είχε μία κακή παρουσία που προκάλεσε εκνευρισμό, ιδιαίτερα στους παίκτες του Ατρομήτου, και θα πάει για… ξεκούραση.

Στο Καυτανζόγλειο μπορεί ο Δασκαλόπουλος να ήταν καλός, όμως οι βοηθοί του έκαναν σημαντικά λάθη όλα εναντίον του Παναθηναϊκού. Τόσο στο πρώτο μέρος ο Δημητριάδης (Καστοριάς) και συγκεκριμένα η φάση του 4’ που ανακόπτει τον Τοτσέ με ανύπαρκτο οφσάιντ, όσο και στο δεύτερο ημίχρονο ο Γούκος στο 74’ ξανά με πρωταγωνιστή τον σκόρερ των «πράσινων».

Στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο Κάκος, όπως επισήμανε και ο παρατηρητής του, Σωμαρακάκης, σωστά απέβαλε τους Χίμπλινγκερ και Μπουχαλάκη, αν και η πρώτη κίτρινη στον Χίμπλινγκερ χαρακτηρίστηκε… αυστηρή.

Καλός ο Θάνος στο «Κλ. Βικελίδης» δεν ενέδωσε σε φάσεις που… μύριζαν πέναλτι και για τις δύο ομάδες. Καλή στάση κράτησε και ο Τριτσώνης στο Ηράκλειο και ορθώς δεν υπέδειξε πέναλτι στη φάση του 87’, όπου ζήτησε η Ξάνθη.

Δεν είχε θετική παρουσία στη Νέα Σμύρνη ο Δελφάκης που σε ακόμα ένα ματς δεν απέφυγε τα λάθη. Συγκεκριμένα στο 53’ ήταν εσκεμμένο το γύρισμα της μπάλας στον τερματοφύλακα του Πανιωνίου και έπρεπε να δώσει έμμεσο φάουλ και κίτρινη κάρτα.
Δύσκολο παιχνίδι το ΠΑΣ Γιάννινα- Παναιτωλικός και ειδικά έγινε αρκετή κουβέντα για το γκολ των γηπεδούχων. Είναι οριακή φάση και ο βοηθός πήρε την απόφαση υπέρ του επιτιθέμενου, κάτι που βρήκε σύμφωνο και τον παρατηρητή.

Keywords
Τυχαία Θέματα