Στον τελικό του... Λιγκ Καπ η Μπενφίκα

Στο πρωτάθλημα την... πάτησε, αλλά η Μπενφίκα πήρε την εκδίκησή της από την Πόρτο κερδίζοντας της με 3-2 στα ημιτελικά του πορτογαλικού Λιγκ Καπ.

Φυσικά, η συγκεκριμένη διοργάνωση διατηρεί το ελάχιστο δυνατό «πρεστίζ» στην χώρα της Ιβηρικής, καθώς το πρωτάθλημα είναι αυτό που απασχολεί κυρίως τους οπαδούς των δύο μεγάλων συλλόγων, ενώ ακολουθεί το Κύπελλο, στον τελικό του οποίου έχουν προκριθεί φέτος η Σπόρτινγκ και η Ακαντέμικα.

Έτσι οι «αετοί» και οι «δράκοι» διεκδίκησαν το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ αναζητώντας

προσωρινή διέξοδο σε επίπεδο διακρίσεων, πριν επιστρέψουν και συγκεντρωθούν στην «κούρσα» του πρωταθλήματος. Η Πόρτο, μάλιστα, προηγήθηκε με 2-1, πριν οι Νολίτο (43ο λεπτό) και Καρντόζο (77ο λεπτό) πετύχουν την δεύτερη και την τελευταία ανατροπή του παιχνιδιού.

Στο τέταρτο λεπτό ο Μάξι Περέιρα είχε ανοίξει το σκορ, αλλά ο Λούτσο Γκονζάλες ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους στο όγδοο. Ακολούθησε το 2-1 στο 17ο λεπτό από τον Μανγκάλα, πριν ισοφαρίσει η Μπενφίκα στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου.

Την Πέμπτη (22/03), η Ζιλ Βιθέντε υποδέχεται την Μπράγκα στον έτερο ημιτελικό του πορτογαλικού Λιγκ Καπ.

Μπενφίκα: Εντουάρντο, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Ζαρντέλ, Καπντεβίλα, Χάβι Γκαρσία, Βίτσελ, Μπρούνο Σέζαρ (56’ Γκαϊτάν), Αϊμάρ (72’ Σαβιόλα), Νολίτο, Νέλσον Ολιβέιρα (65’ Καρντόζο).
Πόρτο: Μπρασάλι, Σαπουνάρου, Ρολάντο, Μανγκάλα, Αλβαρο Περέιρα, Ντεφούρ, Μουτίνιο, Λούτσο Γκονζάλες (63’ Τζ. Ροντρίγκεζ), Χουλκ, Σάντρο (85’ Ιτούρμπε), Κλέμπερ (72’ Γιάνκο).

Keywords
Τυχαία Θέματα