Τα είπαν για τα κολυμβητήρια Μπιτσαξής-Διαθεσόπουλος

21:02 1/3/2012 - Πηγή: OnSports

Τα προβλήματα στη λειτουργία των κολυμβητηρίων απασχόλησαν τους δύο άνδρες στη μεταξύ τους συνάντηση.

Η διακοπή λειτουργίας πολλών κολυμβητηρίων, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης στη συνάντηση ανάμεσα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Πάνο Μπιτσαξή και τον πρόεδρο της ΚΟΕ, Δημήτρη Διαθεσόπουλο.
Ο γγΑ ενημέρωσε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας για την πρόθεση της Πολιτείας να δημιουργήσει μία επιτροπή αποκλειστικά για το συγκεκριμένο

ζήτημα και, σε συνεργασία με την ΚΟΕ, να λειτουργήσουν και πάλι τα κολυμβητήρια, αλλά με μικρότερο κόστος.

Συζητήθηκε επίσης το θέμα των πριμ που οφείλονται σε αθλητές και αθλήτριες του υγρού στίβου, οι οποίοι πρωταγωνίστησαν τα τελευταία χρόνια σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Ο γγΑ δεσμεύτηκε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εκταμιευθούν τα ποσά που προβλέπονται για τις διακρίσεις του 2009 και στη συνέχεια για το 2011, ενώ η ΚΟΕ, σε συνεργασία με την Πολιτεία, θα καθορίσει τα πριμ για τις πρόσφατες επιτυχίες του Αϊντχόφεν (ασημένιο μετάλλιο της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα).

«Όλοι γνωρίζουμε την υπάρχουσα κατάσταση στην Ελλάδα και την ιδιαιτερότητα της εποχής, που κατ΄ επέκταση επηρεάζει και τον ελληνικό αθλητισμό. Δεν θα μπορούσα να φύγω ενθουσιασμένος από την συνάντηση, αλλά θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου για την πρόθεση της Πολιτείας να συνεργαστεί μαζί μας για την επίλυση των προβλημάτων. Δεν είμαι ενθουσιασμένος, αλλά σίγουρα δεν μιλάμε για διάλυση του χώρου», τόνισε μετά το πέρας της συνάντησης ο Δημήτρης Διαθεσόπουλος, ενώ αναφερόμενος στο θέμα της επικείμενης μεταστέγασης της ΚΟΕ από το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, είπε ότι «...πήρα την διαβεβαίωση από τον κ. Μπιτσαξή πως δεν θα τεθεί τέτοιο θέμα μέχρι το τέλος του 2012. Από τώρα, όμως, θα πρέπει να προετοιμάσουμε το έδαφος για το πού θα στεγαστεί η ΚΟΕ τα επόμενα χρόνια, γι΄ αυτό και μετά από πρόταση του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση τις επόμενες μέρες με τον πρόεδρο της Ελληνικό ΑΕ, κ. Πυργιώτη».

Keywords
Τυχαία Θέματα