Τελείωσε, να φύγουμε;

15:52 6/3/2012 - Πηγή: OnSports

Ο Παναθηναϊκός έχασε από τον ΠΑΟΚ. Όπως έχασε τέλος πάντων. Προφανώς, για ορισμένους αυτή η ήττα σήμανε και το τέλος του πρωταθλήματος. Ε, λογικό είναι.

Σου λέει πώς να το γυρίσουν αυτοί τώρα; Αυτή η σιγουριά τους, φυσικά, δεν είναι τίποτα άλλο από παραδοχή. Παραδοχή των όσων έχουν συμβεί φέτος. Παραδοχή για τις διαιτησίες, τις αποφάσεις της διοργανώτριας, τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων και πάει λέγοντας. Α, για να μην το ξεχάσουμε.

Κλήθηκε

σε απολογία ο Παναθηναϊκός για την ανακοίνωση που εξέδωσε για τον Βοσκάκη. Όχι που δεν θα τον καλούσαν. Δεν μένει και τίποτα άλλο φυσικά, πέρα από το να τον τιμωρήσουν να παίξει χωρίς κόσμο και με τον Ολυμπιακό, για να δέσει το… γλυκό.

Και μετά σου λέει πως το πρωτάθλημά μας, έφτιαξε. Μετά σου λέει πως όλα είναι μέλι γάλα. Μετά σου λέει πως αξίζει να ασχολείσαι.

Στην Ελλάδα που το να μην πάρεις πέναλτι στο 2ο λεπτό ενός αγώνα, δεν θεωρείται αλλοίωση αποτελέσματος, στην Ελλάδα που μια αποκρύπτονται επεισόδια για να μην τιμωρηθεί συγκεκριμένη ομάδα, επειδή σε τρεις αγωνιστικές υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, στην Ελλάδα που ο Φερέιρα τους έχει θίξει και τον κάλεσαν σε απολογία, στην Ελλάδα που βγαίνουν ανακοινώσεις για τον Παναθηναϊκό, αλλά όταν οι… κύκλοι και τα τετράγωνα άλλων ΠΑΕ λένε τα ίδια πράγματα ουδείς ασχολείται, στην Ελλάδα που ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν έχει παρέμβει ακόμη για τα μπινελίκια στα αποδυτήρια της Ξάνθης.

Σε αυτή την χώρα πιστέψαμε πως ο Παναθηναϊκός μπορούσε να πάρει τον τίτλο. Τι βλάκες που είμαστε τελικά;

Να μην ξεχάσουμε να δώσουμε τα συγχαρητήριά μας και στον ΠΑΟΚ. Επειδή έχει βάλει όλες τις φωνές που έχει να μιλάνε για τον Σπάθα, ότι και καλά αυτή η νίκη ήταν απάντηση στη διαιτησία του Πειραιώτη στο ματς με τον Άρη πριν δύο χρόνια. Οκ παιδιά. Πάμε πάσο.

Αλήθεια όμως, απ’ τη στιγμή που εσείς λέτε πως ο Σπάθας σας… είχε στήσει σε εκείνο το ματς, τι σημαίνουν αυτά τα πανηγύρια; Μήπως χαίρεστε δηλαδή, σύμφωνα με την λογική σας, επειδή κάποιος Βοσκάκης έκανε τα πάντα για να νικήσετε τον Παναθηναϊκό;

Μήπως χαίρεστε επειδή με τον τρόπο σας κάνατε τα χατίρια του Ολυμπιακού; Ακόμη κι έτσι να μην το βλέπετε το θέμα, πραγματικά η χαρά σας για το γεγονός ότι ευνοήσατε με το αποτέλεσμα που πήρατε τον Ολυμπιακό, λέει πολλά. Δεν χρειάζεται παραπάνω ανάλυση το θέμα, απλά περιμένουμε την νέα ανταλλαγή συγχαρητηρίων τηλεγραφημάτων και τις νέες ευχαριστίες του ενός προς τον άλλο για την άριστη φιλοξενία.

Όπως και να έχει, ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει μέχρι εδώ. Και θα το παλέψει μέχρι τέλος. Παρότι ήδη του έχουν κάνει… κηδεία, οι απανταχού αντικειμενικοί, που ξέρουν ποδόσφαιρο, είναι αμερόληπτοι και βλέπουν τα πράγματα σωστά.

Επειδή εμείς, δεν μπορούμε να τα κάνουμε αυτά λόγω του ότι υποστηρίζουμε συγκεκριμένες ομάδες (είτε μιλάμε για Παναθηναϊκού, είτε για Ολυμπιακούς, είτε για ΑΕΚτζήδες κ.ο.κ). Δεν πειράζει, χίλιες φορές να είμαστε… υποκειμενικοί, παρά «προσκυνημένοι» στον εκάστοτε ισχυρό, στον εκάστοτε δυνατό και πάει λέγοντας.

Keywords
Τυχαία Θέματα