Τελεσίγραφο στο Γιώργο να αποχωρήσει για να σωθεί το ΠΑΣΟΚ

Να αποχωρήσει και να δώσει τα ηνία σε κυβέρνηση συνασπισμού, συμφώνησε ο Γιώργος Παπανδρέου με τους βουλευτές του, εάν τον στηρίξουν να κερδίσει την ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή (4/11), σύμφωνα με το Reuters.

Πηγές του πρακτορείου αναφέρουν ότι πρωταγωνιστικό ρόλο στη συγκεκριμένη συμφωνία έπαιξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Ο

Βενιζέλος του είπε ότι πρέπει να αποχωρήσει αξιοπρεπώς για το καλό του ιδίου και το καλό του κόμματος και πως εκείνοι θα τον βοηθήσουν. Αυτό προϋποθέτει να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης, το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιο» είπε η ίδια πηγή.

«Του είπαν ότι πρέπει να αποχωρήσει ήπια για να σωθεί το κόμμα» δήλωσε η πηγή, προσθέτοντας ότι ο ίδιος συμφώνησε να αποχωρήσει.

«Συμφώνησε να παραιτηθεί. (Το κλίμα) ήταν πολύ πολιτισμένο, δεν υπήρχε ένταση» είπε η ίδια πηγή, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Γ. Παπανδρέου παραδέχθηκε ότι ήταν λάθος η πρωτοβουλία που πήρε για το δημοψήφισμα.

Υπουργός που ήταν παρών στη συνάντηση ανέφερε ότι ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε να παραιτηθεί αφού επιτευχθεί συμφωνία για κυβέρνηση συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία.

«Αυτή ήταν η συμφωνία. Όμως τώρα αυτό αποδεικνύεται δύσκολο γιατί ο Σαμαράς θέτει όλες αυτές τις προϋποθέσεις» φέρεται να είπε.

Διαβάστε περισσότερα στο newsbomb.gr για το «Τελεσίγραφο στο Γιώργο να αποχωρήσει για να σώσει το ΠΑΣΟΚ».

Keywords
Τυχαία Θέματα