Τι λένε τα μαθηματικά

Η 7η αγωνιστική της Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε για τις ελληνικές ομάδες και πλέον, τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος της κανονικής περιόδου μπορούμε να προχωρήσουμε στις πρώτες εκτιμήσεις σχετικά με την πρόκριση στο ΤΟΡ-16.

Ας αρχίσουμε από τον Παναθηναϊκό όπου τα πράγματα είναι σαφώς πιό καθαρά. Οι «πράσινοι» πρόλαβαν να φτιάξουν το μέλλον τους μετά το διπλό στη Μάλαγα όταν ουσιαστικά «πάτησαν» στην επόμενη φάση και κυρίως εδραιώθηκαν στη 2η θέση. Η νίκη τους επί της ΚΚ Ζάγκρεμπ στο ΟΑΚΑ δεν ήταν τίποτε περισσότερο από ένα ακόμα

σημαντικό βήμα και η νίκη της Ζαλγκίρις επί της Μάλαγα τους προσέφερε ένα ακόμα.

Τι λένε τα μαθηματικά; Ο Παναθηναϊκός απέχει μιά νίκη από τη (μαθηματική) επιβεβαίωση της πρόκρισης. Αν την πετύχει στο Κάουνας τότε θα μπει το... αστεράκι που υποδηλώνει την πρόκριση, στη βαθμολογία του ομίλου του. Αλλά επί της ουσίας ο Παναθηναϊκός δε χάνει ούτε την πρόκριση αλλά ούτε και τη δεύτερη θέση.

Όσο για τον Ολυμπιακό; Το σίγουρο είναι ότι έχει μπροστά του δύο τελικούς. Το καλό είναι ότι τους έχει στο Φάληρο, πρώτα κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ κι ακολούθως απέναντι στην Καντού. Η εικόνα που έδειξε στην Πόλη όμως δεν είναι και η πλέον ενδεδειγμένη και ούτε αφήνει υποσχέσεις για τη συνέχεια.

Συν όλα τ' άλλα ο Ολυμπιακός έχει μεν διατηρήσει το αήττητο στην έδρα του (όπως και η Νανσί) αλλά εκτός έδρας δεν έχει καταφέρει να νικήσει (επίσης όπως και η Νανσί). Και πρέπει να τονίσουμε ότι «δεν έχει» την ισοβαθμία ούτε με τη Μπιλμπάο, ούτε και με τη Φενέρμπαχτσε.

Στον όμιλο του Ολυμπιακού δεν μπορείς να κάνεις εκτίμηση αυτή τη στιγμή αλλά σίγουρα μπορείς να πεις με βεβαιότητα ότι τουλάχιστον για τους «ερυθρόλευκους» η πρόκριση στο ΤΟΡ-16 περνά από το ΣΕΦ στα δύο επόμενα (συνεχόμενα) ματς: Πρώτα κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ κι εν συνεχεία κόντρα στην Καντού.

Keywords
Τυχαία Θέματα