Την Πρωτοχρονιά έχει μπάλα σαν... πεπόνι

08:52 1/1/2012 - Πηγή: OnSports

Ενώ όλος ο κόσμος ασχολείται με την... έλευση του 2012, στις Η.Π.Α. υπάρχει η τελευταία αγωνιστική του NFL ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Η τελευταία αγωνιστική θα αρχίσει αργά το βράδυ της Κυριακής (01/01) και θα ολοκληρωθεί τα ξημερώματα της Δευτέρας (02/01) σε ελληνική ώρα, αλλά για τους Αμερικανούς απλά θα αποσπάσει ολόκληρη την Πρωτοχρονιά! Άλλωστε δεν έχουν κριθεί ακόμα όλες οι θέσεις για τα play

off, ο νικητής των οποίων θα πάρει το απόλυτο τρόπαιο στον «κόσμο» του αμερικανικού φούτμπολ, το Super Bowl.

Ανατολικός Όμιλος του AFC
Νιου Ίγκλαντ Πάτριοτς 12-3
Νιου Γιορκ Τζετς 8-7
Μπάφαλο Μπιλς 6-9
Μαϊάμι Ντόλφινς 5-10

Οι Πάτριοτς έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση στα play off, αλλά εκκρεμεί η πρωτιά στο AFC. Θα αποφύγουν σίγουρα τον πρώτο γύρο και θα έχουν πλεονέκτημα έδρας στα προημιτελικά, αλλά χρειάζονται νίκη σε βάρος των Μπιλς για να αποκτήσουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στην λίγκα. Ακόμα, οι Τζετς θέλουν νίκη σε βάρος των Μαϊάμι Ντόλφινς και συνδυασμό αποτελεσμάτων, ώστε να βρεθούν ανάμεσα στις δύο wild cards του AFC

Βόρειος Όμιλος του AFC
Μπάλτιμορ Ρέιβενς 11-4
Πίτσμπουργκ Στίλερς 11-4
Σινσινάτι Μπένγκαλς 9-6
Κλίβελαντ Μπράουνς 4-11

Πρόκειται για το καλύτερο φετινό γκρουπ στο NFL. Άλλωστε, οι Ρέιβενς και οι Στίλερς θα μετάσχουν στα play off, αν και θα διεκδικήσουν την πρωτιά του ομίλου την τελευταία αγωνιστική. Από την μία, ο σύλλογος του Πίτσμπουργκ θα αντιμετωπίσει τους αδιάφορους Μπράουνς, ενώ από την άλλη, οι Ρέιβενς θα βρεθούν στην έδρα των Μπένγκαλς, οι οποίοι θέλουν την νίκη, για να εξασφαλίσουν την δεύτερη wild card του AFC.

Νότιος Όμιλος του AFC
Χιούστον Τέξανς 10-5
Τενεσί Τάιτανς 8-7
Τζάκσονβιλ Τζάγκουαρς 4-11
Ιντιανάπολις Κολτς 2-13

Οι Τέξανς εξασφάλισαν την πρωτιά και την τρίτη θέση της AFC, οπότε θα ξεκινήσουν τα play off από τον πρώτο γύρο με πλεονέκτημα έδρας κόντρα στην δεύτερη wild card, η οποία διεκδικείται ακόμα από τέσσερις ομάδες. Μία από αυτές είναι οι Τάιτανς, οι οποίοι θέλουν νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων.

Δυτικός Όμιλος του AFC
Ντένβερ Μπρόνκος 8-7
Όκλαντ Ρέιντερς 8-7
Σαν Ντιέγκο Τζάρτζερς 7-8
Κάνσας Σίτι Τσιφς 6-9

Οι Μπρόνκος έχουν το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, οπότε με νίκη τους σε βάρος των Τσιφς θα εξασφαλίσουν την πρώτη θέση της Δύσης και την τέταρτη της AFC. Από την πλευρά τους, οι Ρέιντερς θέλουν νίκη επί των Τσάρτζερς, ώστε να διεκδικήσουν την πρωτιά των Μπρόνκος ή την δεύτερη wild card της AFC με συνδυασμό αποτελεσμάτων στους άλλους ομίλους.

Ανατολικός Όμιλος του NFC
Νιου Γιορκ Τζάιντς 8-7
Ντάλας Κάουμποϊς 8-7
Φιλαδέλφεια Ιγκλς 7-8
Ουάσινγκτον Ρέντσκινς 5-10

Εδώ υπάρχει τελικός στο MetLife Stadium, αφού οι Τζάιντς και οι Κάουμποϊς θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα play off και την τέταρτη θέση του NFC σε μεταξύ τους αγώνα. Οι Νεοϋορκέζοι ευνοούνται σε περίπτωση ισοπαλίας (σπάνια συμβαίνει) και ο ηττημένος πάει...σπίτι του.

Βόρειος Όμιλος του NFC
Γκριν

Keywords
Τυχαία Θέματα