Την Τετάρτη οι κρίσιμες αποφάσεις της Ευρώπης

Για την Τετάρτη παρέπεμψαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες τις αποφάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, υποστηρίζοντας ότι κατά τις σημερινές διαπραγματεύσεις σημειώθηκε σημαντική πρόοδος.

Μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών της Συνόδου Κορυφής, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι υποστήριξε ότι Μέρκελ και Σαρκοζί, χωρίς να έχουν επιλύσει τις μεταξύ τους διαφορές,

εργάζονται σε «κλίμα συμβιβασμού» και με διάθεση για ένα φιλόδοξο σχέδιο, που θα διασφαλίσει την οικονομική σταθερότητα της ευρωζώνης.

«Είδα το γάλλο πρόεδρο και τη γερμανίδα καγκελάριο να εργάζονται μαζί με τα άλλα μέλη της ευρωζώνης», ανέφερε.

Επίσης, υποστήριξε ότι η ΕΚΤ συμμετέχει στην εν εξελίξει διαδικασία μεταρρύθμισης τοιυ EFSF, διευκρινίζοντας ότι «το να πούμε ωστόσο ότι η ΕΚΤ συμμετέχει με οποιονδήποτε τρόπο είναι υπερβολικό».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε ότι «έγινε καλή δουλειά σήμερα. Είναι πραγματική πρόοδος. Συνεχίζουμε για την Τετάρτη. Χρειάζεται μεγαλύτερη δουλειά για να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις».

«Οι ηγέτες της Ευρωζώνης έχουν πολύ δουλειά να κάνουν ακόμα τις επόμενες ημέρες για την οριστικοποίηση του πακέτου μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης ωστόσο έκαναν σημαντική πρόοδο κατά τη διάρκεια των συνομιλιών» ανέφερε ο Νικολά Σαρκοζί, σημειώνοντας ότι «προχωρήσαμε ικανοποιητικά σε όλα τα θέματα. Υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά να γίνει αύριο, μεθαύριο και την Τετάρτη».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newscode.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα