Το μεγάλο συν και το μείον για τον Παναθηναϊκό

Μπαίνουμε λοιπόν στην εβδομάδα του ντέρμπι. Κι όσο κι αν το φιλικό της Εθνικής με την Ρουμανία θα κρατήσει για δυο μέρες τους προβολείς πάνω του, η αλήθεια είναι, πως στο μυαλό όλης της ποδοσφαιρόφιλης ομάδας, αυτό που αντικειμενικά συγκεντρώνει τους προβολείς είναι το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη.

Τα ποδοσφαιρικά δεδομένα του συγκεκριμένου αγώνα, λίγο πολύ είναι γνωστά. Τα μόνα πιθανά ερωτηματικά για τον Παναθηναϊκό τουλάχιστον, έχουν να κάνουν μόνο με το σε τι κατάσταση θα γυρίσουν οι διεθνείς και αν θα είναι έτοιμος ο Βύντρα.

Μέχρι να δούμε αυτά τα δεδομένα, λοιπόν,

μπορούμε να μιλήσουμε μόνο με αυτά που έχουμε ήδη στα χέρια μας. Με βάση φυσικά την εικόνα μέχρι τώρα των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, δείχνει να έχει αγωνιστικά το πάνω χέρι αυτή την στιγμή από πλευράς φόρμας. Φυσικά αυτό σε τέτοια ντέρμπι, μπορεί να λέει λίγα, όμως δεν παύει να λέει έστω και κάτι.

Κι αυτό το κάτι, είναι που πρέπει να χρωματίσει την προετοιμασία του Παναθηναϊκού αυτή την εβδομάδα. Το ότι πάει δηλαδή στην έδρα του αντιπάλου του, με τον αέρα της καλύτερης ομάδας με βάση τις μέχρι τώρα εμφανίσεις του.

Στην προσπάθειά του αυτή ο Παναθηναϊκός, έχει αυτή την στιγμή και πριν δούμε τα δεδομένα όλης της εβδομάδας, ένα μεγάλο συν και ένα μεγάλο πλην.

Να τα πάρουμε ξεχωριστά ξεκινώντας από το θετικό -για τον Παναθηναϊκό- της ιστορίας.

Με βάση τα όσα κουβεντιάζαμε σαν συμπεράσματα από το τελευταίο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, αυτό με την ΑΕΚ δηλαδή, το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετώπισε, ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης και η χαλάρωση που έδειξε σαν ομάδα συνολικά, μετά το 3-0 επί της ΑΕΚ.

Αν θεωρήσουμε λοιπόν, ότι στον μήνα της φρενίτιδας από πλευράς εμφανίσεων του Παναθηναϊκού, αυτό ήταν και τα μεγαλύτερο πρόβλημα που παρουσίασε, τότε τα πράγματα σε σχέση με αυτό τουλάχιστον είναι απλά.

Καθώς αυτό το ντεσαβαντάζ, είναι εξασφαλισμένο και με σιγουριά, ότι θα το εξουδετερώσει το ίδιο το… Καραϊσκάκη.

Με λίγα λόγια, θα είναι τέτοια η ατμόσφαιρα και η μορφή του αγώνα, που δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσει τους παίκτες και την ομάδα του Παναθηναϊκού συνολικά, να χαλαρώσουν ή να χάσουν την συγκέντρωσή τους.

Το ότι θα υπάρχουν και στιγμές ή ακόμα και κάποια χρονικά διαστήματα στο παιχνίδι, που ο Παναθηναϊκός θα πιεσθεί ή θα βρεθεί σε μειονεκτική θέση μέσα στον αγωνιστικό χώρο, είναι σίγουρο. Αλλά σίγουρα πάντως, ακόμα και σ’ αυτά τα διαστήματα, οι παίκτες του θα είναι «εκεί» και θα αγωνίζονται για να ξαναπάρουν το πάνω χέρι. Με λίγα λόγια, αντικειμενικά τέτοια παιχνίδια σε κρατάνε διαρκώς σε ένταση και εγρήγορση και αυτό από κάθε άποψη, βοηθάει αγωνιστικά την ομάδα που βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση και μπορεί να παίξει την καλύτερη και πιο δημιουργική μπάλα.

Από κει και πέρα, υπάρχει βέβαια και το αρνητικό κομμάτι για τον φιλοξενούμενο, όταν μια έδρα είναι και θεωρείται καυτή σαν κι αυτή στο Καραϊσκάκη. Μόνο που σ’ αυτό, νομίζω πως πια οι ελληνικές έδρες, δεν τρομάζουν και κανένα. Άντε μερικούς Ευρωπαίους που

Keywords
Τυχαία Θέματα