Το μήνυμα της Πατουλίδου στους μαθητές

21:08 7/2/2012 - Πηγή: OnSports

Η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης μεταλαμπάδευσε το μήνυμα του αθλητισμού σε μαθητές δημοτικού σχολείου στη Θεσσαλονίκη.

Στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Συκεών στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Τρίτης (7/2) η Βούλα Πατουλίδου, όπου προσπάθησε να περάσει στους μικρούς μαθητές την εμπειρία της από τη διαδρομή της στον αθλητικό στίβο, αλλά και τη σημασία της προσφοράς

στο συνάνθρωπο και τον εθελοντισμό.

«Τρία πράγματα να έχετε στο μυαλό σας και να θυμάστε πάντα: πίστη, ελπίδα και αγάπη», είπε, απευθυνόμενη στα παιδιά η Ελληνίδα Ολυμπιονίκης και συμπλήρωσε: «Πρέπει να πιστέψετε όλοι ότι έχετε τουλάχιστον ένα ταλέντο, μπορεί να έχετε και περισσότερα, βρείτε το! Ζητήστε γι' αυτό τη βοήθεια των γονιών, των δασκάλων, αλλά και το φίλων σας! Να έχετε ελπίδα. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται, αρκεί να βάλετε το μυαλό σας να δουλέψει. Η αγάπη είναι σημαντική, γιατί αν δεν αγαπήσετε ό,τι κάνετε, δε θα το ευχαριστηθείτε σε όλη σας τη ζωή.

Αν επιλέξετε τη μετριότητα θα είναι επιλογή σας, αν, δε, πείτε κακή κουβέντα για κάποιον που επέλεξε το σκαλοπάτι παραπάνω, θα είστε για φτύσιμο. Άρα, πρέπει να μάθετε να λέτε και μπράβο στο διπλανό σας. Σημαντικό, επίσης, είναι να βοηθάμε όπου μπορούμε το διπλανό μας, χωρίς να περιμένουμε να κερδίσουμε. Υπάρχουν άνθρωποι, που ακόμη και αν δεν έχουν, βρίσκουν τον τρόπο να δώσουν. Αυτό είναι το μεγαλείο της ψυχής».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε οπτικό υλικό από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992, ενώ η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την Πατουλίδου να βγαίνει φωτογραφίες και να δίνει αυτόγραφα στους μαθητές.

Keywords
Τυχαία Θέματα