Το παίρνει... πάνω του ο Ovechkin

Σκληρή κριτική έχει δεχθεί ο Alex Oveckin, αλλά πλέον σκοράρει στα κρίσιμα ματς και οι Ουάσινγκτον Κάπιτολς βρέθηκαν στην όγδοη θέση της ανατολικής περιφέρειας του NHL.

Επτά αγώνες διεξήχθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας (26/03). Από αυτά ξεχώρισε το 3-0 των «πρωτευουσιάνων» επί των Μινεσότα Ουάιλντ. Ο Ovechkin είχε ένα γκολ και μία ασίστ, ενώ ο Braden Holtby κατέγραψε το τρίτο shutout της καριέρας του και το πρώτο φετινό.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Τύπος

της αμερικανικής πρωτεύουσας έχει ασκήσει έντονη κριτική στον Ovechkin, καθώς ο διεθνής Ρώσος αριστερός επιθετικός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα από την αρχή της σεζόν, κάτι που συμβαίνει επίσης με τους Κάπιτολς. Εντούτοις, ο ίδιος ο παίκτης προσπαθεί να οδηγήσει την ομάδα του στα play off, έστω και την τελευταία στιγμή.

Στους 103 βαθμούς έφτασαν οι πρωτοπόροι της λίγκας, Σέιντ Λούις Μπλους. Στο εκτός έδρας 4-0 επί των Φίνιξ Κογιότες ο Brian Elliott σημείωσε νέο shutout με είκοσι αποκρούσεις. Ακόμα, οι Βανκούβερ Κανάκς εξασφάλισαν την πρώτη θέση της Northwest, χωρίς να αγωνιστούν, οπότε απόμεινε η... καταδίωξη των «μπλε» στη βαθμολογία της δυτικής περιφέρειας του NHL.

Γκολ πέτυχε ο Sidney Crosby στον θρίαμβο των Πίτσμπουργκ Πένγκουινς σε βάρος των Νιου Τζέρζεϊ με 5-2 και οι «πιγκουίνοι» βρέθηκαν έναν βαθμό μακριά από τα «αφεντικά» της Ανατολής, Νιου Γιορκ Ρέιντζερς. Επίσης, οι Φιλαδέλφεια Φλάιερς «τσέκαραν» εισιτήριο για τα play off, χωρίς να αγωνιστούν.

Στο μεταξύ, οι Μπόστον Μπρούινς κατέκτησαν δύο πολύτιμους βαθμούς στην έδρα των Άναχαϊμ Ντακς, οι οποίοι έχουν πλέον μονάχα μαθηματικές ελπίδες για παρουσία στα play off. Από την πλευρά τους, οι Νάσβιλ Πρέντατορς επικράτησαν με 6-1 στην έδρα των Σικάγο Μπλάκχοκς σε ματς μεταξύ δύο συλλόγων της Central που ενδέχεται να «κοντραριστούν» στα play off.

Πέναλτι χρειάστηκαν οι Νιου Γιορκ Άιλαντερς, για να επικρατήσουν των Φλόριντα Πάνθερς, αλλά παραμένουν... απελπιστικά μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στα play off. Αντίθετα, οι πρωτοπόροι της Southeast παρέμειναν στην τρίτη θέση της Ανατολής.

Τέλος, οι Έντμοντον Όιλερς πήραν νίκη... τιμής κόντρα στους Κολόμπους Μπλου Τζάκετς. Άλλωστε οι δύο συγκεκριμένες ομάδες έχουν αποκλειστεί και μαθηματικά από την post-season, κάτι που έχουν... πετύχει επίσης οι Μόντρεαλ Κανάντιενς.

Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της 25ης Μαρτίου:

Κολόμπους Μπλου Τζάκετς-Έντμοντον Όιλερς 3-6
Ουάσινγκτον Κάπιτολς-Μινεσότα Ουάιλντ 3-0
Φλόριντα Πάνθερς-Νιου Γιορκ Άιλαντερς 0-1 στα πέναλτι (2-2 κ.α., 2-2 παρ.)
Πίτσμπουργκ Πένγκουινς-Νιου Τζέρζεϊ Ντέβιλς 5-2
Σικάγο Μπλάκχοκς-Νάσβιλ Πρέντατορς 1-6
Άναχαϊμ Ντακς-Μπόστον Μπρούινς 2-3
Φίνιξ Κογιότες-Σέιντ Λούις Μπλους 0-4

Keywords
Τυχαία Θέματα