Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ (videos)

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός διασταυρώνουν τα... ξίφη τους σήμερα (17:00, ΕΤ1) στο ΣΕΦ, και το Οnsports θυμάται τι έχει γίνει στις παλαιότερες αναμετρήσεις.

Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι ανέλαβαν το καλοκαίρι του 2004 τον Ολυμπιακό, με σκοπό να δημιουργήσουν μια

ομάδα που θα ξαναθυμίσει στους φιλάθλους, τους «ερυθρολεύκους» της δεκαετίας του '90. Μέχρι στιγμής έχουν κάνει προσπάθειες, χωρίς ωστόσο να έχουν... φοβίσει ιδιαίτερα το αντίπαλον δέος, δηλαδή τον Παναθηναϊκό.

Τα ντέρμπι στο ΣΕΦ, βέβαια, δυσκολεύουν αρκετά τους «πράσινους» (στην κανονική διάρκεια περισσότερο), με την ομάδα του Πειραιά να μετρά 5 νίκες και 2 ήττες τα τελευταία επτά χρόνια.

Ντεμπούτο με νίκη

Τη σεζόν 2004-2005 ο Ολυμπιακός θα κερδίσει 81-74 τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη χρονιά που ανέλαβαν οι αδερφοί Αγγελόπουλοι. Ο Μαρκί Πέρι με τον Ντούσαν Βούκσεβιτς τράβηξαν... κουπί με 16 και 18 πόντους αντίστοιχα, ενώ για τον Παναθηναϊκό οι 20 πόντοι του Ντάριλ Μίντλετον και οι 19 του Κώστα Τσαρτσαρή δεν έφταναν για να φύγει ο Παναθηναϊκός με το «διπλό».

Και πάλι το ροζ φύλλο αγώνα στον Πειραιά

Την αμέσως επόμενη σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και πάλι, αυτή τη φορά με 84-77. Ο Κουίνσι Λιούις με 17 πόντους και ο Άντριγια Ζίζιτς με 14, οδήγησαν στη νίκη τον Ολυμπιακό, ενώ για τους «πράσινους», ο νυν αρχηγός των Πειραιωτών, Βασίλης Σπανούλης ήταν όλα τα... λεφτά, αφού πέτυχε 21 πόντους, με τον Μάικ Μπατίστ να ακολουθεί με 16.

«Αυτοκτονία» με μοιραίο τον «Μούλα»

Εκπληκτικό παιχνίδι έγινε τη σεζόν 2006-2007. Ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ με 72-66, σαράντα δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του παιχνιδιού. Ακολούθησε τρίποντο του Μπατίστ, 1/2 βολές του Άκερ, λέι-απ του Μπετσίροβιτς και 73-71. Στην επαναφορά, ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς έκανε λάθος πάσα, έκλεψε ο Διαμαντίδης, και ο Μπατίστ σκόραρε, παίρνοντας παράλληλα το φάουλ από τον «Μούλα». 73-74 και... ολική, «πράσινη» επαναφορά!

{youtube}_OQpKY6sYJ4{/youtube}

«Καθάρισε» με Γουίνστον!

Τη σεζόν 2007-2008 ο Παναθηναϊκός πέρασε σαν... σίφουνας από το ΣΕΦ. Με έναν καταπληκτικό Κένεντι Γουίνστον, ο οποίος σκόραρε από παντού (7/8 τρ, 26 π.) το «τρυφύλλι» νίκησε 82-64 έναν Ολυμπιακό που βρίσκονταν εκτός κλίματος... ντέρμπι, αφού μόνο ο Τεόντοσιτς είχε διψήφιο αριθμό πόντων (12)!

Δια χειρός... Βασιλόπουλου

Ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν το πρόσωπο του αγώνα της επομένης περιόδου. Σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που κρίθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο Έλληνας γκαρντ βρήκε το διάδρομο και με λέι-απ έδωσε τη μεγάλη νίκη στους Πειραιώτες με 77-75. Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Βασιλόπουλος μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού είχε έναν πόντο, αφού ο Μπουρούσης με καταπληκτική εμφάνιση είχε πετύχει 18, ενώ ο Βούισιτς είχε προσθέσει άλλους 14. Για τον Παναθηναϊκό, 19 πόντους είχε ο Μπατίστ, όπως και ο Βασίλης Σπανούλης.

{youtube}PV2m9KkXBN4{/youtube}

Ολυμπιακός α λα ΝΒΑ!

Στην κανονική περίοδο της σεζόν 2009-2010, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι αποφάσισαν να... εκτοξεύσο

Keywords
Τυχαία Θέματα