Το ποδόσφαιρο δέσμιο των χαβαλέδων παραγόντων του

20:47 2/6/2012 - Πηγή: OnSports

Είναι η ώρα να δούμε λίγο το ποδόσφαιρο συνολικά, με άξονα τον ΠΑΟΚ που αυτή τη στιγμή εμφανίζεται αρνητικός στο να ελαφρύνει η θέση των έξι ομάδων που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Τη Τετάρτη, ο Βρύζας θα πάει με πολύ επιθετική διάθεση στη Λίγκα, για δύο λόγους. Για τα όργια που έγιναν με την αδειοδότηση του Παναθηναϊκού και για το κλίμα που περνάει για τις ομάδες που δεν αδειοδοτήθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ,

με τον Βρύζα στο τιμόνι του τους τελευταίους τέσσερις μήνες και τον Ζαγοράκη να έχει ξεκινήσει τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, έχει αλλάξει όλη του την ομάδα.

Αν βάλουμε τα νούμερα, το μπάτζετ των 16εκατ. ευρώ πέρυσι τέτοιο καιρό, βρίσκεται στο 6,2 εκατ. ευρώ και πάει για 5,5εκατ. ευρώ.

Επιλέχθηκε μία στρατηγική απόκτησης νεαρών ελλήνων παικτών, Γεωργιάδης, Κατσικάς, Γιάννου, Στάμου, ενώ ανέβηκαν από τις ακαδημίες παιδιά όπως ο Σταφυλίδης, ο Παναγιωτούδης, ο Πόποβιτς. Δε πρέπει να παραμελούμε και το γεγονός πως ο Γλύκος πήρε και δέκα παιχνίδια.

Συνολικά, ο ΠΑΟΚ έφτασε να έχει φέτος σε όλες τις εθνικές 13 ποδοσφαιριστές.

Επίσης, επέλεξε να δώσω ρόλο βασικού σέντερ φορ στον Στέφανο Αθανασιάδη, κάτι που σήμερα τον δικαιώνει αλλά όταν πήρε την απόφαση πέρυσι το καλοκαίρι, είχε εσωτερική μουρμούρα.

Ο ΠΑΟΚ πούλησε τον Βιεϊρίνια, για να είναι συνεπής στις πληρωμές, ενώ άφησε τον Πάμπλο Κοντρέρας να επιστρέψει στη Χιλή γλιτώνοντας αρκετά χρήματα, αλλά χάνοντας έναν πολύ ποιοτικό παίκτη.

Αφήνει τον Αρίας που εκτός του ότι αποτελεί εκείνη τη στιγμή τον βασικό του αμυντικό μέσο, μόλις έχει κληθεί στην εθνική Κολομβίας κάτι που θα μπορούσε σε βάθος χρόνου να του φέρει υπεραξία, ενώ διώχνει και έναν βοηθητικό χαφ όπως ο Ζουλιάνο Σπαντάτσιο, αλλά και τον Λεονάρντο.

Όλα τα παραπάνω τα έχει κάνει σε μία περίοδο που πρέπει να εναρμονιστεί στα δεδομένα που επιβάλει η ΟΥΕΦΑ μέσω της ΕΠΟ, αλλά και αυτά δε φαίνεται να φτάνουν.

Ο Βρύζας που συμμετέχει στις πωλήσεις και τις αποδεσμεύσεις του Γενάρη, έχει γίνει πρόεδρος γιατί η μουρμούρα από τη στρατηγική του ΠΑΟΚ μέχρι τότε, γίνεται μίσος από μερίδα οπαδών και ο Ζαγοράκης αντιλαμβάνεται πως η παρουσία του στην ομάδα μόνο καλό δεν κάνει. Αποχωρεί και ο ΠΑΟΚ έχει αλλαγή ηγεσίας.

Ο νέος πρόεδρος, αφού έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, θέτει ως προτεραιότητα την ανεύρεση επενδυτή γιατί οι μέχρι τότε κινήσεις δεν αρκούν για την αδειοδότηση. Κάνει δεκάδες ραντεβού, εμφανίζονται τρεις επενδυτές και καταλήγει στον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος δείχνει αποφασισμένος να επενδύσει.

Ο Ιβάν Σαββίδης δίνει δύο εκατ. ευρώ άτοκα στον ΠΑΟΚ, με την ΠΑΕ να τα ρίχνει άμεσα στις πληρωμές και δηλώνει ξεκάθαρα στη σύμβαση δανείου πως αυτά αποτελούν τον προπομπό της επένδυσής του.

Ο ΠΑΟΚ μετά από όλα τα παραπάνω, αδειοδοτείται από το πρωτοβάθμιο όργανο και αρχίζει τον προγραμματισμό του για την επόμενη σεζόν.

Ότι έγραψα μέχρι εδώ, είναι απλή καταγραφή γεγονότων. Και πάμε να δούμε τι έκαναν οι άλλες ομάδες για να μην αντιμετωπίσουν πρόβλημα.

Ο Παναθηναϊκός πήρε άδε

Keywords
Τυχαία Θέματα