Το στέμμα έχει μόνο έναν κάτοχο στο Roland Garros!

Ιστορικός θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ο σημερινός (10/6, 16:00) τελικός των ανδρών του Roland Garros μεταξύ του Νόβακ Τζόκοβιτς και του Ράφα Ναδάλ.

Να σπάσει τα… κοντέρ ο Ναδάλ

Ο Ισπανός τενίστας αποτελεί το μεγάλο φαβορί του τελικού, κυρίως εξαιτίας των εξαιρετικών του εμφανίσεων τις τελευταίες δύο εβδομάδες στα γήπεδα του γαλλικού όπεν. Μάλιστα, στις τελευταίες δύο αναμετρήσεις του με τον Σέρβο στους τελικούς του Μόντε Κάρλο και την Ρώμη, μετράει ισάριθμες νίκες.

Ωστόσο,

το μεγάλο κίνητρο για τον δυναμικό τενίστα αποτελεί το γεγονός πως σε περίπτωση που κατακτήσει τον φετινό τίτλο θα γίνει ο πρώτος αθλητής που θα έχει κατακτήσει 7 φορές το τρόπαιο του Roland Garros.

Στόχος το ρεκόρ για Τζόκοβιτς

Μεγάλο είναι το κίνητρο του σημερινού τελικού και για τον Νο1 του ταμπλό. Ο Σέρβος τενίστας θέλει τον τίτλο προκειμένου να γίνει ο πρώτος άνθρωπος μετά το 1969 και τον Αυστραλό Ροντ Λέιβερ που θα έχει κατακτήσει τέσσερα συνεχόμενα γκραν σλαμ.

Οι δύο άνδρες, που τη δεδομένη στιγμή αποτελούν την κορυφή του παγκόσμιου τένις, έχουν… ανοικτούς λογαριασμούς από τον τελικό του Αυστραλιανού Όπεν, όταν ύστερα από 5 ώρες και 53 λεπτά, ο Τζόκοβιτς πανηγύρισε την κατάκτηση του πρώτου φετινού τίτλου γκραν σλαμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα