Ήττα-σοκ του Manny Pacquiao!

Νέος WBO Welterweight Champion αναδείχθηκε ο Timothy Bradley κερδίζοντας το απόλυτο φαβορί, Manny Pacquiao, με πλειοψηφική απόφαση των κριτών.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του «Pac-Man» από το 2005! Πάντως ο Pacquiao (54-4-2, 38 KOs) φαινόταν ανώτερος, ειδικά στους πρώτους γύρους. Μοιραία η απόφαση των κριτών προκάλεσε ερωτηματικά. Συγκεκριμένα ο ένας έδωσε τη νίκη με 115-113 στον Φιλλιπινέζο μποξέρ, αλλά οι άλλοι δύο πρόσφεραν το ίδιο σκορ στον Bradley (29-0, 12 KOs).

Οι δύο άνδρες «έβγαλαν» και τους δώδεκα προγραμματισμένους γύρους. Μάλιστα ο Pacquiao φαινόταν πως

έψαχνε αποκλειστικό το νοκ άουτ στα τελευταία τρίλεπτα, καθώς νόμιζε πως ήταν μπροστά στη βαθμολογία. Τελικά όχι μόνο δεν πήρε το ΚΟ, αλλά… ηττήθηκε.

Συνολικά ο «Desert Storm» διατήρησε το αήττητό του επιτιθέμενος με ταχύτατα χτυπήματα στο σώμα του αντιπάλου, ενώ ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής ανέβαζε διαρκώς την απόδοσή του στο τελευταίο λεπτό κάθε γύρου, αναφορικά με τα τελευταία κομμάτια της αναμέτρησης. Στα πρώτα οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χτυπήματα, αλλά ο Pacquiao ήταν ελαφρώς καλύτερος, αν και ήταν φανερά μακριά από το 100%.

Ο ίδιος ο αγώνας, που έγινε στο Λας Βέγκας, καθυστέρησε, επειδή ο Pacquiao αντιμετώπισε μικροτραυματισμό. Μάλιστα… βόλεψε τηλεοπτικά, καθώς το ματς, αφού ολοκληρώθηκε ο έβδομος τελικός της ανατολικής περιφέρειας του ΝΒΑ ανάμεσα στους Μαϊάμι Χιτ και τους Μπόστον Σέλτικς!

Πρέπει να σημειωθεί πως ο Freddie Roach ήταν κανονικά στη γωνία του «Pac-Man». Πάντως ο θρυλικός προπονητής θα ταξιδέψει άμεσα στη Νέα Υόρκη, ώστε να εισαχθεί στο International Boxing Hall of Fame την Κυριακή (10/06) το απόγευμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα