Το θέμα είναι η συνέχεια

Καλή η κουβέντα για το ντέρμπι, αλλά η ΑΕΚ δεν μπορεί να μείνει άλλο εκεί. Το ταξίδι στην Μόσχα και το ματς με την Λοκομοτίβ μπορεί να μην είναι καθοριστικό, αλλά θα φανερώσει πολλά. Και κυρίως, αν και πως ο Κωστένογλου θα βρει τρόπο για να διατηρήσει – και να αυξήσει – το διάστημα που η ομάδα θα εμφανίζει στο γήπεδο αγωνιστική ταυτότητα. Εκεί θα κριθεί εν τέλει και όλη η επιτυχία της σεζόν...

Είναι γεγονός, πως το ματς με τον ΟΣΦΠ ήταν ειδικών συνθηκών. Οι ιδιαιτερότητες

που κρύβουν πάντα τα ματς με την ομάδα του Πειραιά, η αλλαγή που υπήρξε στη τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ, το έξτρα κίνητρο από τη παρουσία του κόσμου. Ολα αυτά, έκαναν τους παίκτες να βρίσκονται στα όρια. Εδωσαν μεγάλο μέρος των δυνάμεων τους σε αυτό το ματς και κατάφεραν όχι απλά να απαντήσουν σε όσους τους είχαν «τελειωμένους» πριν σφυρίξει ο Κωνσταντινέας, αλλά και να μείνουν ανικανοποίητοι από το αποτέλεσμα. Αλλά η Λοκομοτίβ και ο ΟΦΗ που ακολουθεί, δεν είναι ΟΣΦΠ.

Το ζήτημα είναι κατά πόσο ο Κωστένογλου θα βρει την φόρμουλα για να κρατήσει την ομάδα του στα...κόκκινα και στα επόμενα ματς. Εκεί που δεν θα υπάρχει το αυτονόητο κίνητρο ενός ντέρμπι, αλλά θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη συγκέντρωση και προσπάθεια από τους ποδοσφαιριστές. Ειδικά τώρα, που η ΑΕΚ έχασε τον κατά τεκμήριο ποιοτικότερο ποδοσφαιριστή της και έχει να διαχειριστεί αρκετούς παίκτες προχωρημένης ποδοσφαιρικά ηλικίας.

Ο Κωστένογλου δείχνει πως δουλεύει στη σωστή κατεύθυνση. Αφ’ ενός προσπαθεί να λειτουργήσει το προπονητικό κομμάτι και να διαχειριστεί την ομάδα σύμφωνα με τις ανάγκες της και αφ’ ετέρου, προσπαθεί στο ψυχοπνευματικό, ώστε να δώσει ψυχολογία σε παίκτες που την έχουν ανάγκη. Ξέρει καλά και ο ίδιος, πως με αυτούς θα προχωρήσει. Είναι τόσο στενά τα οικονομικά περιθώρια, που ακόμα και κάθε σκέψη προσθήκης τον Γενάρη ενδεχομένως να είναι απαγορευτική.

Το ματς με τους Ρώσους μπορεί να αποδειχθεί καλή ευκαιρία. Βλέπετε, είναι από αυτά που έχεις περισσότερα να κερδίσεις απ’ όσα να χάσεις. Μετά την αποτυχία με την Στουρμ Γκρατς, οι ελπίδες της ΑΕΚ για πρόκριση είναι επί της ουσίας μόνο μαθηματικές. Η Λοκομοτίβ είναι σπουδαία ομάδα, με παίκτες υψηλού επιπέδου, που είναι το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Σε αυτό το ματς όμως, δίχως το άγχος της όπως και δήποτε νίκης, μπορεί να δοθούν ευκαιρίες σε νέα παιδιά, ώστε να δείξουν τι αξίζουν. Να πείσουν, πως μπορούν να προσφέρουν.

Παράλληλα, ζητούμενο για την ΑΕΚ είναι να διατηρήσει την αγωνιστική της ταυτότητα και τον χαρακτήρα. Μολονότι φαίνεται πως θα έχει 4-5 απώλειες σε σχέση με την 11άδα του ντέρμπι, οφείλει να βρει τρόπο ώστε να είναι ανταγωνιστική και να παλέψει για το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να είναι το μεγαλύτερο όφελος της ΑΕΚ και αυτό που δεν μπόρεσε να της δώσει ο Χιμένεθ: σταθερότητα, σωστή λειτουργία χωρίς εξάρσεις προς τα πάνω ή προς τα κάτω, ανεξαρτήτως της ομάδας που αγωνίζεται. Υπό αυτές τις συνθήκες, η ΑΕΚ μπορεί να είναι σε βάθος χρόνου ανταγωνιστική, ακόμα και με το συγκεκριμένο ρόστερ που έχει αρκετές ελλείψεις. Υ.Γ

Keywords
Τυχαία Θέματα