Το "τζιζ" των μετοχών και το δάνειο που δεν σώζει

Ολα στις μέρες μας κινούνται γύρω απ' το "μπαγιόκο". Απ' τα "μπικικίνια". Και δυστυχώς στον Παναθηναϊκό τα "κουκιά" δεν βγαίνουν ούτε με σφαίρες. Κι ας "παραμυθιάζουν" τον κόσμο, χαϊδεύοντάς αυτιά. Η κατάσταση κύριοι είναι πολύ πιο σοβαρή απ' ό,τι αφήνουν να εννοηθεί ορισμένοι και είναι ξεκάθαρο ότι οι μετοχές κάνουν πλέον "τζιζ". Κι αυτό το ξέρουν πολύ καλά ΟΛΟΙ οι μέτοχοι, ασχέτως εάν δεν το λένε...

Οι εποχές της έπαρσης και της "μάχης" για την υστεροφημία, της "βιτρίνας" που προσέφερε μία μεγάλη ομάδα, μας έχουν χαιρετήσει. Στο βωμό της κρίσης και της "σφιξούρας", προφανώς.


Εγώ

αυτό εισπράττω και μακάρι να κάνω λάθος, αλλά δεν το νομίζω. Από δω το φέρνω, από 'κει, δεν μου βγαίνει άλλο συμπέρασμα.

Είναι δηλαδή σαφές ότι (αν όχι όλοι σίγουρα) ελάχιστοι επιθυμούν να αποκτήσουν την πλειοψηφία των μετοχών της ομάδας. Να πάρουν την ΠΑΕ, να την κάνουν δικιά τους. Κάποτε μπορεί να έδιναν γη και ύδωρ, τώρα "να 'χαμε να λέγαμε"...

Ο Βγενόπουλος λέει ότι θα βάλει το ποσό που αναλογεί στο ποσοστό του (1.8 εκατ. ευρώ) με το οποίο ασφαλώς δεν παίρνει την πλειοψηφία της ΠΑΕ και καπάκι προσθέτει ότι εάν ο Τζίγγερ εγγυηθεί γραπτώς για τη ΓΗΠΕΛ (κάτι που γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει) θα βάλει παραπάνω χρήματα και θα ηγηθεί προσπάθειας επενδυτών με σκοπό να μαζευτούν 15 εκατ. ευρώ. Ακόμα δηλαδή κι αν ο Τζίγγερ -θεωρητικώς- βάλει νερό στο κρασί του και πει "εντάξει, υπογράφω ό,τι θες", δεν λέει πόσα θα βάλει (συγκεκριμένα) ούτε εγγυάται ότι θα μαζέψει δεδομένα τα 15 "χαρτιά".

Ο Πολέμης, επίσης, είναι διατεθειμένος να εγγυηθεί προσωπικά για δάνειο 15 εκατ. ευρώ (παρά τον κίνδυνο να τα χάσει αυτά τα λεφτά) αλλά δεν σκέφτεται καν να τα βάλει (τα 15) στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου προκειμένου να αποκτήσει τον έλεγχο της ΠΑΕ!

Προτιμά δηλαδή να ρισκάρει 15 εκατ. ευρώ από το να τα βάλει στην αύξηση και να πάρει τις μετοχές...

Και αναφέρομαι σε αυτούς τους δύο μετόχους διότι οι άλλοι δεν έχουν δείξει διάθεση να συνδράμουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους.

Γιατί άραγε; Ποιος είναι ο λόγος; Κατ' αρχάς είναι η κρίση. Ξεκάθαρο συμπέρασμα. Οι εποχές άλλαξαν και το παραδέχτηκε ακόμα και ο "Βγενό" που παραδοσιακά έβαζε ψηλά τον πήχη στα λεγόμενά του.

Εκτός αυτού, κανείς δεν λέει -κακώς κατ' εμέ- την αλήθεια. Οτι δηλαδή τα 15 "χαρτιά" δεν φτάνουν ούτε για πρωινό!

Ας υποθέσουμε δηλαδή ότι παίρνει το δάνειο ο Παναθηναϊκός. Σώζεται; Οχι, είναι η απάντηση. Ισως να βγαίνει απ' την εντατική. Στην καλύτερη. Αλλά δεν σώζεται. Τι εννοώ; Οτι μόνο για τις δαπάνες στο ποδοσφαιρικό τμήμα (που ελέγχει η UEFA μέσω του Financial Fair play) ο Παναθηναϊκός πρέπει να δώσει μέχρι το τέλος του χρόνου (συνολικά) 18 εκατ. Ευρώ!

Τα 2,5 για οφειλές μέχρι τις 30/9 που δεν έχει δώσει και τα χρωστάει (εξ ου και η κλήση από την Πειθαρχική Επιτροπή), τα 5,5 για μέχρι το Μάρτιο και άλλα 10 για δόσεις συμβολαίων κλπ μέχρι το τέλος Μαϊου. Σύνολο: 18 "μύρια".

Αρα εκτός του δανείου, για τα 18, υπολείπονται άλλα 3 εκατ. Ευ

Keywords
Τυχαία Θέματα