Τον Παπαδήμο επικαλείται η ΕΟΕ για την αλλαγή της Λαμπαδηδρομίας

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή διαμόρφωσε την ολυμπιακή λαμαδηδρομία ώστε η Φλόγα να περάσει και από το Καστελόριζο, κατόπιν παρέμβασης του Πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Η ΕΟΕ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ενημερώνοντας σχετικά με το σκέλος που αλλάζει στο πρόγραμμα: «Στις 11 Μαϊου, η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Λονδίνο 2012» θα περάσει από το Καστελόριζο, ύστερα από απόφαση του Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου και πρόταση της ΕΟΕ.
Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας θα γίνει στις 10 Μαϊου στην Αρχαία Ολυμπία και την επόμενη μέρα, η Φλόγα θα ταξιδέψει στην Κρήτη, απ’ όπου και θα κατευθυνθεί στο πιο δυτικό σημείο της ελληνικής επικράτειας, το Καστελόριζο.
Λαμπαδηδρόμος στο ακριτικό νησί, θα είναι συμβολικά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος.
Το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους θα συνεχιστεί κανονικά όπως έχει εξαγγελθεί από την ΕΟΕ και στις 17 Μαΐου στο Παναθηναϊκό Στάδιο θα γίνει η Τελετή Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων «Λονδίνο 2012».

Είχε προηγηθεί πολιτικό παρασκήνιο με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Αβραμόπουλο που ηγήθηκε της προσπάθειας να συμπεριληφθεί το νησί στην Λαμπαδηδρομία ενώ η ΕΟΕ αρχικά είχε κάνει λόγο για «πολιτικά παιχνίδια». Τελικά πείστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα