Τοροσίδης: «Δεν είμαι άνθρωπος των χρημάτων»

14:03 6/5/2012 - Πηγή: OnSports

Δύσκολη χαρακτηρίζει την απόφαση να αποχωρήσει κάποια στιγμή από τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Τοροσίδης, τονίζοντας πως αν αυτό συμβεί, θα γίνει μόνο για τα χρήματα. Όμως, ξεκαθαρίζει πως αυτά δεν παίζουν ρόλο στη ζωή του.

Μιλώντας στην αθλητική εφημερίδα «ΦΩΣ», ο Βασίλης Τοροσίδης μεταξύ άλλων είπε: «Δεν είμαι άνθρωπος των χρημάτων και αυτό φάνηκε και όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό».

-Μετά τον τελικό του Κυπέλλου είπες ότι αυτό τον τίτλο θα ήθελες να

τον αφιερώσεις στον πατέρα σου που έφυγε πριν από οχτώ χρόνια, και αναρωτιόμουνα, αν τη στιγμή που σήκωνες το τρόπαιο, αισθανόσουν ότι σε βλέπει...

«Πάντα αισθάνομαι ότι με βλέπει. Γιατί πιστεύω. Όλους τους τίτλους που έχω πάρει, όλα αυτά τα χρόνια, τους έχω αφιερώσει σε εκείνον».

-Ως αρχηγός του Ολυμπιακού, αν έκανες ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς, τι θα έλεγες;

«Από τη στιγμή που οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν, η χρονιά δεν μπορεί παρά να είναι επιτυχημένη. Άσχετα από την Ευρώπη...»

-Τι πιστεύεις ότι φταίει και το ευρωπαϊκό όνειρο συνέχεια μένει στου δρόμου τα μισά;

«Δεν πιστεύω ότι φταίει κάτι. Ειδικά φέτος παίξαμε πολύ καλά παιχνίδια στην Ευρώπη. Ήταν σχεδόν αδικία αυτό που έγινε με τη Μέταλιστ. Ο πιο καθοριστικός παράγοντας για το ότι δεν προχωρήσαμε, ήταν ο παράγοντας της τύχης. Αλλά, καλώς ή κακώς, παίζει και αυτός ποδόσφαιρο».

-Για τον Βασίλη Τοροσίδη τι σήμαινε αυτή η χρονιά;

«Άλλη μια επιτυχημένη χρονιά. Οι συλλογικοί στόχοι ταυτίζονται απόλυτα με τους δικούς μου, τους προσωπικούς. Όταν πηγαίνει καλά ο Ολυμπιακός, είμαι και εγώ ευτυχισμένος. Τόσο απλά».

-Μπορείς να θυμηθείς κάποιες καλές και κακές στιγμές;

«Οι καλύτερες ήταν οι ευρωπαϊκές στιγμές. Οι άσχημες ήταν κάποια άσχημα αποτελέσματα στο ελληνικό πρωτάθλημα».

-Σε μια εποχή που πολλοί Έλληνες εργαζόμενοι σκέφτονται σοβαρά μια δουλειά στο εξωτερικό, μιας και εδώ οι προοπτικές και εδώ οι προοπτικές περιορίζονται, εσύ τι σκέφτεσαι;

«Επειδή ακούω κάτι τρελά πράγματα, θέλω να πω ότι για μένα δεν είναι μόνο θέμα χρημάτων...»

-Είπες ότι αν έρθει μια καλή πρόταση από το εξωτερικό θα φύγεις...

«Ακριβώς. Μια καλή πρόταση. Για μένα αυτό σημαίνει να πάω σε ένα καλό, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αν πήγαινα, για παράδειγμα, στη Ρωσία, αυτό θα σήμαινε ότι θα το έκανα μόνο για τα λεφτά...»

-Ακούστηκε κάτι για τη Ρουμπίν Καζάν...

«Δεν υποτιμώ τη Ρούμπιν Καζάν, ούτε τις ρωσικές, ή τις ουκρανικές ομάδες, αλλά το θέμα μου δεν είναι τα λεφτά. Δόξα τω θεώ, μπορώ να ζω μια χαρά και με λιγότερα. Δεν είμαι άνθρωπος των χρημάτων και αυτό φάνηκε και όταν υπέγραψα στον Ολυμπιακό, που ούτε διαπραγματεύτηκα, ούτε τίποτα. Πολύ απλά, δεν είμαι έτσι. Δεν μου είναι εύκολο να φύγω. Έχω δεθεί με τον Ολυμπιακό, ζω σε μια χώρα που αγαπώ... Είμαι από μια πόλη που λατρεύω, την Ξάνθη...

Δεν μου είναι εύκολο να τα αφήσω όλα αυτά. Αν το έκανα κάποτε -γιατί μπορεί και να μην φύγω ποτέ από τον Ολυμπιακό- θα το έκανα για να πάω κάπου που ποδοσφαιρικά θα υπήρχε μια καλύτερη ποιό

Keywords
Τυχαία Θέματα